Ζελένσκι σε Ρώσους πολίτες: «Ο Πούτιν σας στέλνει στον θάνατο και το ξέρει»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος άμεσα σε Ρώσους πολίτες σήμερα το βράδυ, τους είπε ότι ο πρόεδρός τους στέλνει εν γνώσει του «πολίτες στο θάνατο».

Onalert Newsroom
Ζελένσκι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος άμεσα σε Ρώσους πολίτες χθες το βράδυ, τους είπε ότι ο πρόεδρός τους στέλνει εν γνώσει του «πολίτες στο θάνατο».

«Η ρωσική ηγεσία κατανοεί πολύ καλά ότι στέλνει τους πολίτες της στο θάνατο», τόνισε ο Ζελένσκι μιλώντας στα ρωσικά, καλώντας τις δυνάμεις της Μόσχας να παραδοθούν.

«Θα σας φερθούν με πολιτισμένο τρόπο…κανείς δεν θα γνωρίζει τις συνθήκες της παράδοσής σας», είπε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε μια νομοθετική τροποποίηση που προβλέπει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τους στρατιωτικούς που λιποτακτούν ή αρνούνται να πολεμήσουν σε περιόδους επιστράτευσης.

Στα μέσα της εβδομάδας ο Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Ντμίτρο Κουλέμπα, αντέδρασε στις δηλώσεις του Κρεμλίνου για την ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων , χαρακτηρίζοντάς τες «απολύτως απαράδεκτες» και το Κίεβο δεν θα εκφοβιστεί από αυτές.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έχουν αναφερθεί στην επιλογή της χρήσης πυρηνικών όπλων in extremis.

«Οι ανεύθυνες δηλώσεις του Πούτιν και του Λαβρόφ για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων είναι απολύτως απαράδεκτες», ανέφερε ο κ. Κουλέμπα μέσω Twitter. «Η Ουκρανία δεν θα υποχωρήσει. Καλούμε τις πυρηνικές δυνάμεις να μιλήσουν τώρα, να ξεκαθαρίσουν στη Ρωσία πως τέτοιες ρητορικές θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Το πλοίο που «ενοχοποιήθηκε» για την καταστροφή στο υποθαλάσσιο καλώδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ποινές φυλάκισης σε Ρώσο και Αζέρο για τη δολιοφθορά υποθαλάσσιων καλωδίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ελσίνκι διέταξε τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν από κοινού 1,9 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά στις υποθαλάσσιες υποδομές