Ζελένσκι: To «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και τη μεταφορά των σιτηρών [vid]

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε, χθες Δευτέρα, στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά τη συνάντηση της ουκρανικής και της ελληνικής αντιπροσωπείας, Ζελένσκι και Μητσοτάκης προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις τύπου, όπου ανακοίνωσαν τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ηΕλλάδα για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή στο έδαφος της.

Μια ημέρα μετά την επίσκεψή του, ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε ένα βίντεο από τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, με μερικούς από τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων. «Ευγνώμων προς την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία», έγραψε στην ανάρτησή του.

«Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στην εκπαίδευση των πιλότων μας σε F-16. Ελληνικές εταιρείες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στη μεταφορά των σιτηρών μας. Ευχαριστώ επίσης την Ελλάδα για την υποστήριξη της στη Φόρμουλα Ειρήνη και σε μια δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.