OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΝΕΑΕΔ προς αστυνομικούς:»Ελάτε να συνεργαστούμε για το ΜΤΣ»

13/01/2012 - 00:48
Share on FacebookShare on Twitter

O πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Μ.Ρέππας με επιστολή του προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ και την Π.Ο.ΑΞΙ.Α,καλεί για άλλη μια φορά σε “συνεργασία και συμπόρευση” για τη σωτηρία του ΜΤΣ. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τις θέσεις που εκφράζουν για τον ΕΚΟΕΜΣ.
Όλη η επιστολή του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ:

“Με μεγάλη μας χαρά είδαμε αναρτημένη σε γνωστό δικτυακό τόπο, επιστολή σας προς τον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, πιστεύοντας πως μετά από μία μεγάλη περίοδο παρεμβατικής απουσίας σας επί του συγκεκριμένου ζητήματος, έστω και την ύστατη στιγμή, αποφασίσατε να παρέμβετε θετικά.

Διαβάζοντας όμως το κείμενο σας, εκπλαγήκαμε από τη στενή, ή για άλλους απόλυτα συντεχνιακή οπτική γωνία, υπό την οποία προσεγγίζετε την παρέμβασή σας, αντιπαρερχόμενοι πλήρως των ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΜΤΣ, των οποίων μάλιστα είστε απόλυτοι γνώστες.

Αντιλαμβανόμαστε σε μεγάλο βαθμό τις έστω και όψιμες ανησυχίες σας για το μέλλον του ΜΤΣ, παρότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε υπόψη μας κάποια τεκμηριωμένη πρότασή σας, όπως θα αναμενόταν από δυναμικούς και καταξιωμένους συνδικαλιστικούς φορείς κύρους. Εκείνο όμως που κατά την άποψή μας υπερβαίνει τα εσκαμμένα, είναι η αναφορά σας στον ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού), ο οποίος αποτελεί αυτόνομο, αυτοδιοικούμενο και διακριτό του ΜΤΣ Ειδικό Λογαριασμό (Ταμείο), που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνον από κρατήσεις των ενεργών και αποστράτων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, καθώς και από εκτός κρατικού προϋπολογισμού πόρους του ΓΕΣ.
Δεν αντιλαμβανόμαστε υπό ποία έννοια λογική και δεοντολογία, εμπλέκονται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με τον ΕΚΟΕΜΣ, παρουσιαζόμενα μάλιστα στην επιστολή ως θύματα και ως δήθεν αντιμετωπιζόμενα με δύο μέτρα και δύο σταθμά, με την ιδιαίτερα ανακριβή αιτίαση ότι δήθεν βάσει της κείμενης νομοθεσίας προαπαιτούμενο είναι η χορήγηση του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. πρωτίστως. Δηλαδή εμφανίζετε ως λογική απαίτηση την αφαίμαξη ενός ξεχωριστού Ταμείου, στο οποίο δεν έχετε δικαιώματα, για να συντηρηθούν τα μερίσματά σας. Δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η αντίδρασή σας, εάν την ίδια απαίτηση έγειραν οι στρατιωτικοί του ΣΞ εις βάρος του ΤΕΑΠΑΣΑ!

Σε αυτό δε το σημείο, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε ότι το ΜΤΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2011, έχει αντλήσει με μη σύννομες διαδικασίες από τον ΕΚΟΕΜΣ το ποσό των 41..090.147 € για την καταβολή μερισμάτων του ΜΤΣ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τις αναλογίες αποστράτων ΣΞ – ΕΛ.ΑΣ., τα 25.500.000 € περίπου κατευθύνθηκαν σε μερισματούχους της ΕΛ.ΑΣ! Αυτή δε η αφαίμαξη, στοίχισε στους συναδέλφους δικαιούχους του ΕΚΟΕΜΣ σημαντική μείωση των αντίστοιχων μερισμάτων. Πως θα σας φαινόταν κάτι αντίστοιχο για το ΤΕΑΠΑΣΑ; Παράλληλα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι μέχρι το 1997 οι στρατιωτικοί δεν έχαιραν αντίστοιχης επικουρικής σύνταξης, όπως οι απόστρατοι της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, μέσω των ΕΤΕΧ και ΤΑΥΑΠ, κενό το οποίο ήρθε να καλύψει η δημιουργία των ΕΚΟΕΜ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από ιδρύσεώς της η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σας έχει απευθύνει πλείστες όσες φορές έκκληση για συνεργασία και συμπόρευση, στη διαμόρφωσή κοινών διεκδικητικών θέσεων – προτάσεων και αντίστοιχων ενεργειών τις οποίες, αντίστοιχες φορές, ή έχετε απορρίψει ή έχετε προσχηματικά αποφύγει, δημιουργώντας πλήθος εύλογων ερωτηματικών.

Αυτή τη στιγμή το ΜΤΣ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας. Το ΜΤΣ βρίσκεται υπό κατάρρευση, όπως μάλιστα αναφέρει και η αναλογιστική μελέτη της 25-11-2010, που εσείς είχατε παραγγείλει, ενώ και τα άλλα δυο Μ.Τ, του Ναυτικού και της Αεροπορίας ακολουθούν κατά πόδας. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο, ούτε για άσκηση μικροσυντεχνιακής πολιτικής, ούτε για μονομερείς πειραματισμούς που βλάπτουν την απαιτούμενη ενότητα και διεκδικητική ευρωστία και ρίχνουν νερό στο μύλο της στρατηγικής του «διαίρει και βασίλευε»..
Σας καλούμε για ύστατη φορά σε συνεργασία και συμπόρευση με σκοπό τη διάσωση του ΜΤΣ, ξεπερνώντας λογικές, πρακτικές και προσχηματικά στερεότυπα του παρελθόντος, τονίζοντας εκ νέου ότι οποιασδήποτε μορφής διασπαστικές τακτικές, προσβάλουν τις κοινωνικές αξίες συλλογικότητας και αλληλεγγύης.
Προς διευκόλυνση σας, σας διαβιβάζουμε συνημμένα το από 16-11-2011 Πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ του ΜΤΣ”.

Tags: ΑΝΕΑΕΔΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Related Posts

συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13
Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μισθολογικό άλμα για τα Στελέχη του Στόλου: Οι αυξήσεις στην πράξη με αναλυτικά παραδείγματα για όσους υπηρετούν σε πλοία πρώτης γραμμής

05/02/2026 - 14:03

Διαβάστε Επίσης

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξέφυγε από τον έλεγχο του Τραμπ – Οι λάθος υπολογισμοί και οι εναλλακτικές λύσεις

Με «bunker buster» βόμβες MOP χτύπησαν οι ΗΠΑ την ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

Ιράν: Είμαστε σε αυτοάμυνα στην απρόκλητη επίθεση των ΗΠΑ – Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά

ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ – Φονική «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαγδάτη

Πούτιν σε Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Η Ρωσία παραμένει πιστή φίλη και αξιόπιστος εταίρος του Ιράν

Ιράν: Πόσο πιθανό είναι να πέσει το καθεστώς μετά τον πόλεμο με ΗΠΑ και Ισραήλ – Τα τέσσερα σενάρια

CBS: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία απόβαση στο Ιράν – Σε ετοιμότητα Πεζοναύτες και η 82nd Airborne

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ερωφίλη χάνει το μωρό, ο Στάθης τη σπρώχνει για να τη γλιτώσει από τροχαίο

Γιώργος Τσαγκαράκης: Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι - Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα

Φασολάδα λεμονάτη, μπακαλιάρος σκορδαλιά και σπαγγέτι με κάπαρη και ελιές για το τραπέζι μας την επόμενη εβδομάδα

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert