OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στην αντεπίθεση οι απόστρατοι με βολές κατά ριπάς!

28/12/2010 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

«»Αστραψαν και βρόντηξαν» οι απόστρατοι μετά τα δημοσιεύματα για την «πλημμύρα στρατηγών». Ο υποστράτηγος ε.α Δρ.Ιωάννης Παρίσης με επιστολή του κατακεραυνώνει όσους με διαρροές επιχειρούν όπως λέει να προκαλέσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και συμπεράσματα. Γράφει ο κ.Παρίσης:

Η επιλεκτική χρησιμοποίηση ορθών στατιστικών στοιχείων οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αντιπαρέρχομαι τις επαναλαμβανόμενες υβριστικές εκφράσεις για τους αξιωματικούς, που πέραν της απρέπειας, δείχνουν και εμπάθεια, και επισημαίνω την ανυπαρξία έστω και μιας αναφοράς στο σκάνδαλο της Γενικής Τράπεζας, όπου πολιτικές ηγεσίας, για ίδια συμφέροντα ενέπλεξαν το ΜΤΣ, στους «αντιστασιακούς», καθώς και στις διαχρονικές ευθύνες της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας που χρησιμοποιούσε το ΜΤΣ για να κάνει κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των στρατιωτικών, εκμεταλλευόμενη την έλλειψη συνδικαλισμού και άρα ανυπαρξίας πίεσης.
Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι τη διαχείριση του ΜΤΣ είχε πάντοτε και έχει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Αυτή διορίζει τον Πρόεδρο του ΔΣ, αυτή διόριζε την διοίκηση της Γενικής Τράπεζας (και έκανε παιχνίδια με τα χρήματα του ΜΤΣ). Αυτή «χορηγούσε» βαθμούς (όχι σε όλους) για δικούς της λόγους. Αναμφίβολα, ευθύνονται και οι κατά καιρούς στρατιωτικές ηγεσίες που έλεγαν πάντα «ΝΑΙ» στους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Τώρα χρησιμοποιείται ο Τύπος για να ριχθεί λάσπη στους αξιωματικούς, οι οποίοι για χρόνια πλήρωναν τις εισφορές τους και βλέπουν ότι κινδυνεύει το μέρισμά τους ενώ τα παιδιά τους δεν λαμβάνουν το ΒΕΑ που δικαιούνται.
Η μεθοδολογία είναι γνωστή: Οι «κακοί» αξιωματικοί και ο «καλός» κ. Μπεγλίτης που «καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση»!!! Αν και ο ίδιος δεν φέρει προσωπικά ευθύνη για την κατάντια του ΜΤΣ, θα μπορούσε όμως να μάθει πολλά για τους προκατόχους του της τελευταίας εικοσαετίας. Το δημοσίευμα  προσπαθεί  να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον αυτών των ιδίων των μερισματούχων του ΜΤΣ και με αυτό τον τρόπο να εξουδετερώσει τις δίκαιες και κυρίως νόμιμες διεκδικήσεις ώστε αυτές να θεωρηθούν παράλογες και υπερβολικές. Ίσως το επόμενο δημοσίευμα του συντάκτη σας επί του θέματος θα επαινεί τον «ήρωα» Υπουργό που έσωσε το ΜΤΣ… περικόπτοντας ή καταργώντας μερίσματα, αυξάνοντας εισφορές, κλπ.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι το Κράτος δεν μπορεί να εμφανίζεται ως δανειστής του ΜΤΣ, διότι στην πραγματικότητα είναι οφειλέτης. Οφείλει να επιστρέψει (ίσως εντόκως) αυτά που τόσα χρόνια εκμεταλλεύτηκε για δικούς του σκοπούς ή κακοδιαχειρίστηκε, ή έκανε «κοινωνική πολιτική» με τα δικά μας χρήματα. Η ευθύνη της πολιτικής εξουσίας διαχρονικά, είναι προφανής. 
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να εξετάσει με πολλή προσοχή το όλο θέμα, έχοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης σε υψηλό επίπεδο του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτής της ιδιότυπης κοινωνικής ομάδας η οποία, όντας συνυφασμένη με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανάλογη υπευθυνότητα και συναίσθηση της εθνικής αποστολής της.
Με τιμή
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από την 1η έως την 5η Δεκεμβρίου

29/11/2025 - 17:21
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ

10/11/2025 - 12:23
επίδομα θέρμανσης
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επίδομα θέρμανσης: Mέχρι τις 5 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων – Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, οι πληρωμές

04/11/2025 - 08:56

Διαβάστε Επίσης

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert