«Καχυποψία για τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων»

Δεν βλέπουν όλη με θετική ματιά την πρόσκληση των “θεσμικών ενώσεων” σε κοινή σύσκεψη την Δευτέρα, για τον καθορισμό της μορφής και της έντασης των αντιδράσεων των απόστρατων. Ο Νίκος Παπαναστάσης, μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ, μ΄ ένα κείμενό του, εκφράζει τις αντιρρήσεις και τις έντονες επιφυλάξεις του.

Γράφει:
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ

Αφού οι, κατά την περήφανη δήλωσή τους, εισπράκτορες (διοικήσεις ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) της πρωθυπουργικής συμπάθειας, αγάπης και ενδιαφέροντος, ολιγώρησαν σκόπιμα, για μια εβδομάδα, να σταθούν δίπλα στους «ταπεινούς υπηκόους» τους (απόστρατους), επιτέλους ενεργοποιήθηκαν. Ενεργοποιήθηκαν μερικές ώρες μετά την ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ της ΑΝΕΑΕΔ, που αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα, ισότιμα, χωρίς κανένα αποκλεισμό, απευθυνόμενη σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ των αποστράτων, κάθε μορφής σκοπού, και δομής και σε ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ θύμα της κυβερνητικής πολιτικής, που το ακουμπά η ανηλεής επίθεση που δεχόμαστε. 
Εμείς όλοι ας επιστρέψουμε στις διοικήσεις των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ, με το ίδιο εισιτήριο τη νέα ιταμή διασπαστική πρόσκλησής τους, σε ένα δήθεν συντονισμό που ανακοίνωσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, πανικόβλητοι, μετά την τεράστιας σημασίας για τις διεκδικήσεις μας, ενωτική και γενναία πρόσκληση της ΑΝΕΑΕΔ. 
• Ήρθε η ώρα ΤΩΡΑ, να απαιτήσουμε απ’ τις διοικήσεις τους να ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ τη δήθεν συντονιστική τους πρόσκληση, κατευθυνόμενη αντίδραση για μια ακόμη φορά, στη πρωτοβουλία δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αποστράτων.
• Ήρθε η ώρα ΤΩΡΑ να αγκαλιάσουμε τους συναδέλφους που στήριξαν αυτά τα προδοτικά κυβερνητικά μορφώματα (θεσμικές ενώσεις αποστράτων) και να τους ζητήσουμε να σταθούν δίπλα μας και δίπλα στις σημαίες των ανεξάρτητων φορέων που εκφράζουν ΜΟΝΟ την απελπισία των αποστράτων και των οικογενειών τους. 
• Ήρθε η ώρα η οργισμένη μας γροθιά να σηκωθεί και να σημαδέψει τη πολιτική που ροκανίζει κάθε στιγμή τις ζωές μας, χωρίς ……. εβδομαδιαίες αναμονές. 
Ας μετουσιώσουμε την απελπισία, την ανέχεια, την οργή μας, σε δύναμη αντίστασης στη ληστρική πολιτική της αντιλαϊκής τρικομματικής συγκυβέρνησης. Γι’ αυτό εκπαιδευτήκαμε, αυτό θα πράξουμε, αυτό χρωστάμε στα παιδιά μας και στα παιδιά όλης της Ελλάδας. 

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΛΠΙΣΑΜΕ.

Νίκος Παπαναστάσης
Μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ
(Το παραπάνω κείμενο εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος)