Ένας Ναύτης του Αιγαίου απαντά στο εξώδικο του προέδρου της ΕΑΑΝ

Τελικά η απάντηση του Ναυάρχου Περβαινά στην ενυπόγραφη δημοσιευμένη άποψη / θέση του Ν. Παπαναστάση φαίνεται ότι είναι η εξώδικη απαίτηση του Ναυάρχου να αποσυρθεί το δημοσίευμα.

Λυπάμαι για την απόφαση που πήρε ο κ. Περβαινάς γιατί :

• Περίμενα ως απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο Ναύαρχος και Πρόεδρος της ΕΑΑΝ με παρρησία, θάρρος και επιχειρήματα να απαντήσει στον Αντισυνταγματάρχη ε. α ως Αξιωματικός προς Αξιωματικό.

• Περίμενα να απαντήσει σε όσους τυχών έχουν σχηματίσει την ίδια άποψη με αυτήν του κ. Παπαναστάση.

• Περίμενα να προβάλει την δική του άποψη και να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στους συναδέλφους που έκπληκτοι τον άκουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 να λέει ή διάβασαν, κατά το εξώδικο, ότι είπε «Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ορθώς εψήφισαν Χρυσή Αυγή διότι την περίοδο που ψήφισαν ουδείς γνώριζε ότι επρόκειτο περί εγκληματικής οργάνωσης, όπως άλλωστε είχανε δικαίωμα να ψηφίσουνε και τα υπόλοιπα κόμματα» ή κατά άλλα δημοσιεύματα τα οποία δεν διέψευσε ο κ. Περβαινάς ότι «Καλώς ψήφισαν όσοι στρατιωτικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή» με την αιτιολόγηση ότι « όταν ψήφιζαν δεν ήταν εγκληματική οργάνωση» και να απαντά σε ερώτηση εάν ο ίδιος έχει πειστεί ή όχι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ότι «επειδή εγώ είμαι θεσμικός θα περιμένω να αποφανθεί η Δικαιοσύνη»

• Περίμενα να διευκρινίσει εάν τώρα για πρώτη φορά άκουσε ή έμαθε ότι η Χρυσή Αυγή ήταν ένα νεοφασιστικό, νεοναζιστικό, ακροδεξιό με ρατσιστικές αντιλήψεις μόρφωμα, το οποίο μεταλλάχτηκε σε πολιτικό σχηματισμό.

• Περίμενα να διευκρινίσει εάν αποδέχεται ή καταδικάζει τις θέσεις της Χρυσής Αυγής

• Περίμενα να διευκρινίσει εάν πιστεύει ότι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής ή ίδιες θέσεις με αυτές από όποια άλλη οργάνωση και εάν προβάλλονται μπορεί να είναι αποδεκτές από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

• Περίμενα να καταδικάσει τις ρατσιστικές θέσεις της Χρυσής Αυγής

• Περίμενα ο Ναύαρχος με παράθεση γεγονότων, επιχειρημάτων και θέσεων να αντικρούσει τα αναφερόμενα ότι ως πρόεδρος του συντονιστικού των τριών ενώσεων οδήγησε το κίνημα σε διάσπαση και πλήρη αδράνεια

• Περίμενα ως Πρόεδρος της ΕΑΑΝ να μην αναφερθεί στα 13000 μέλη αλλά να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των μελών που ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ. Σ.

• Περίμενα να αναφερθεί στον χρόνο που μεσολάβησε από τις εκλογές μέχρι ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας να εγκρίνει / αποδεχτεί/ υπογράψει την σύνθεση του νέου Δ. Σ και ας είχε λήξη η θητεία του προηγούμενου.

• Περίμενα να διευκρινίσει εάν τα μέλη της ΕΑΑΝ όπως και των ΕΑΑΣ ΕΑΑΑ υποβάλουν αίτηση και γίνονται μέλη επειδή το επιθυμούν ή αν γίνονται μέλη χωρίς καν να υποβάλουν αίτηση απλά και μόνο με την αποστρατεία τους επειδή έτσι προβλέπει ο νόμος.

• Περίμενα να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί όποιος απόστρατος αποφασίσει να διαγραφεί από την ΕΑΑΝ και να σταματήσει το καθεστώς της χωρίς την συναίνεση του καταβολής εισφοράς από τον μισθό του στην ΕΑΑΝ.

• Περίμενα να κάνει γνωστό το νομικό πλαίσιο που αφορά την Ίδρυση και Λειτουργία των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ( Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ).

• Περίμενα τέλος, ο Ναύαρχος Περβαινάς να θυμηθεί τις συζητήσεις που γινόντουσαν στα καρέ. Τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις που διατυπώνονταν. Τις αντιπαραθέσεις γι αυτές τις θέσεις / απόψεις πολλές φορές ακόμα και μεγάλη ένταση. Τις αντιπαραθέσεις ακόμα και μεταξύ Ανωτέρων και Κατωτέρων, Αρχαιοτέρων και Νεοτέρων οι οποίες είχαν σαν αρχή την αντιπαράθεση σε επίπεδο ιδεών, απόψεων, επιχειρημάτων και ποτέ την επιβολή των απόψεων / θέσεων με διοικητικά μέτρα και να αντιδράσει ανάλογα.

Αντί λοιπόν των απαντήσεων σε όλα αυτά ο κ. Περβαινάς επέλεξε την οδό του εξωδίκου και εγώ προσπαθώ να καταλάβω εάν αυτό αποτελεί απάντηση η μέθοδο φίμωσης δια της δικαστικής οδού.

Ο Ναύτης του Αιγαίου 

Διαβάστε ακόμη:

Περβαινάς κατά Παπαναστάση – Τι λέει σε εξώδικό του ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ

Το βασιλικό κίνημα της 13 Δεκεμβρίου 1967 και το ΠΝ.’Αρθρο του Α.ΚΑΚΑΡΑ