OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιστολή στον πρόεδρο του ΣτΕ για το γένος στις στρατιωτικές σχολές

22/01/2015 - 09:31
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή απόστρατου στον πρόεδρο του ΣτΕ ,όχι για τις περικοπές στους στρατιωτικούς αλλά για το θέμα του γένους για όσους εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές. Ο απόστρατος συνταγματάρχης Σπύρος Σταματόπουλος το έχει πάρει προσωπικά και στηνεπιστολή του αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του ΣτΕ
Με την από 17 Αυγούστου 2011 αίτηση ακύρωσής μου προσέφυγα κατά της αντισυνταγματικής Υπουργικής Απόφασης του τότε ΥΕΘΑ και Εγκυκλίων των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αλλογενών.
Μετά τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία και όχι μόνον, ήτοι τα δολοφονικά τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών Γάλλων υπηκόων, Αλγερινής καταγωγής, που καταδεικνύουν ότι τα άτομα αυτά, παρότι είχαν τη Γαλλική ιθαγένεια, και μάλιστα ήταν δεύτερης και τρίτης γενιάς Γάλλοι υπήκοοι, απόγονοι μεταναστών, δεν μπόρεσαν ν’ αποκτήσουν εθνική συνείδηση, πιστεύω ότι πρέπει να επανεξεταστεί η εν λόγω υπόθεση υπό το φως των νέων δεδομένων.
Τα άτομα που διέπραξαν τις ειδεχθείς αυτές πράξεις που στοίχισαν τη ζωή είκοσι αθώων ανθρώπων και διασάλευσαν πολύ σοβαρά τη γαλλική, απειλούν δε και την παγκόσμια έννομη τάξη, ήταν Γάλλοι υπήκοοι, είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία και απολάμβαναν πλήρη δικαιώματα, ελάμβαναν παροχές και επιδόματα, είχαν ίσες ευκαιρίες με όλους τους υπόλοιπους Γάλλους πολίτες, χωρίς όμως, όπως με τραγικό τρόπο αποδείχτηκε, να καταφέρουν να συνδεθούν με τις πολιτισμικές αξίες και τις αρχές της Γαλλίας, ως έθνος και ως κράτος, μια εκ των οποίων είναι, φυσικά, η ελευθερία σε κάθε της μορφή, όπως η ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, που οι τρομοκράτες δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν και να σεβαστούν, τουναντίον προέταξαν ως υπέρτερη αρχή την προσήλωση στις διδαχές της ισλαμιστικής φονταμενταλιστικής ομάδας όπου ανήκαν και θεώρησαν ότι οι Γάλλοι κωμικογράφοι που δολοφόνησαν προσέβαλαν την πίστη τους και γι’ αυτό τους τιμώρησαν, όπως και οι ίδιοι ομολόγησαν σε σχετικό βίντεο.
Ως εκ τούτου, υπό τη νέα αυτή οπτική γωνία θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε υπό το φως των εξελίξεων αυτών την αίτησή μου και την νομική βάση που επικαλούμαι, για ποιο λόγο η εισαγωγή αλλογενών στον ελληνικό στρατό θα μπορούσε να έχει ακόμη και επικίνδυνες συνέπειες, όταν τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι αν όχι αδύνατη τουλάχιστον πολύ δύσκολη η ουσιαστική ενσωμάτωση και σύνδεση με τις αρχές, αξίες, παραδόσεις, ιστορικές καταβολές του ελληνικού έθνους, της εθνικής συνείδησης και του εθνικού φρονήματος, που είναι απαραίτητο συστατικό για να μπορέσει κανείς ν’ ασκήσει τα καθήκοντά του στον ελληνικό στρατό, και όχι απλώς να βιοπορισθεί όπως σε οιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Μια υπογραφή σε ένα χαρτί ενός αξιωματούχου δεν μπορεί να κάνει Έλληνα στο φρόνημα έναν αλλογενή αν δεν υπάρχουν τα ουσιαστικά και εγγενή στοιχεία της ανάπτυξης εθνικής συνείδησης, ομοψυχίας και κοινότητας πνεύματος, όπως οι αρχές, αξίες, παραδόσεις, κοινοί πολιτιστικοί κώδικες.
Δυστυχώς, ο νομικός δεσμός απόδοσης της ιθαγένειας αποδεικνύεται ότι όταν δεν συνοδεύεται από αυτούς τους κοινούς πολιτιστικούς κώδικες είναι κενός αξίας και δεν χρησιμοποιείται παρά για να απολαμβάνει ο υπήκοος προνομίων και παροχών.
Μετά τιμής
Σπυρίδων Σταματόπουλος Συνταγματάρχης ε.α.

Tags: ΓΕΝΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από την 1η έως την 5η Δεκεμβρίου

29/11/2025 - 17:21
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ

10/11/2025 - 12:23
επίδομα θέρμανσης
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επίδομα θέρμανσης: Mέχρι τις 5 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων – Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, οι πληρωμές

04/11/2025 - 08:56

Διαβάστε Επίσης

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert