Οι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί στηρίζουν τους Έλληνες πολίτες! Τι γράφουν σε δήλωσή τους

Έγγραφη δήλωση στήριξης των Ελλήνων πολιτών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Οργανώσεων, τον EUROMIL.

Στη δήλωση στήριξης αναφέρει:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Οργανώσεων (EUROMIL) εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη δραματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα και τις δεινές επιπτώσεις που προκαλεί στη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Παρά την – ήδη υψηλή – ανεργία, την αύξηση της φορολογίας, τους περιορισμούς πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες βασικές κοινωνικές παροχές. Περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων σχεδιάζονται ή έχουν αναγγελθεί.

Ο EUROMIL και τα στρατιωτικά σωματεία που εκπροσωπεί δεν αποδέχονται τις προκλητικές και οπισθοδρομικές αυτές προκλήσεις στα κεκτημένα δικαιώματά μας.
Ο EUROMIL συμπαρίσταται στους Έλληνες πολίτες και φυσικά στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας, που αγωνίζονται για τα βασικά κοινωνικά τους δικαιώματα.
Στηρίζει την ΑΝΕΑΕΔ, ως μέλος της, και φυσικά όσους εκπροσωπεί, στην προγραμματισμένη για τις 20 Νοεμβρίου 2015 συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και το Κοινοβούλιο στην Αθήνα.

Ο EUROMIL υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων ασφάλειας για την Ελλάδα και την Ευρώπη, οι όροι και συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών θα πρέπει να διατηρούνται στον υψηλότερο δυνατό βαθμό, παρά την κοινωνική κρίση.