Η περίοδος χάριτος των στρατιωτικών στην κυβέρνηση τέλειωσε! Ποιοι «χτυπάνε καμπανάκι»

Η περίοδος χάριτος που είχαν δώσει οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι τελειώνει. Η παρατεταμένη σιωπή για την επίλυση προβλημάτων για τα οποία είχαν δεσμευτεί προεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, μέχρι τώρα δικαιολογείται από το μεγάλο θέμα της διαπραγμάτευσης , αλλά η δικαιολογία αυτή φαίνεται ότι πείθει πλέον όλο και λιγότερους. Και ήδη οι πρώτες φωνές αντίδρασης άρχισαν να ακούγονται.

Η ΑΝΕΑΕΔ με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της Γιώργου Ροϊδη δίνει το στίγμα:

Στην τρέλα των διεργασιών, συζητήσεων, διαβουλεύσεων για την νεομνημονιακή (;;) ή νεοδανειακή ή νέο………. εποχή φαίνεται ότι τα πάντα είναι ανοιχτά και τα πάντα μπαίνουν στο μεγάλο μύλο, ο οποίος αλέθει τα πάντα, προκειμένου να ταΐσει την βουλιμία και να εξευμενίσει τους θεσμούς ή όπως αλλιώς ο καθένας τους ονομάζει.

Η περαιτέρω απαξίωση της Εθνικής μας Άμυνας και νέες περικοπές των αποδοχών των εν ενεργεία (ε.ε) και αποστρατεία (ε.α) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι είναι από αυτά που ρίχνονται στις μυλόπετρες του υποτιθέμενου μεγάλου «συμβιβασμού», είτε γιατί τα ζητάνε οι θεσμοί είτε γιατί προτείνονται από την Κυβέρνηση.

Εκτιμάμε ότι όσοι πιστεύουν στο δόγμα ότι η υποβάθμιση της Εθνικής Άμυνας δεν είναι πρωταρχικής σημασίας και ότι με την κατάλληλη επικοινωνιακή πολιτική δεν πρόκειται να δημιουργηθεί προβλήματα στην Κυβέρνηση ή ότι θα περάσουν υποτελείς και διασπαστικές πολιτικές, εφαρμόζοντας τη γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν τακτική της δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Απέναντι τους δεν θα βρουν μόνο τα εν ενεργεία (ε.ε) και αποστρατεία (ε.α) στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά την σκληρά δοκιμαζόμενη αλλά Εθνικά υπερήφανη Ελληνική Κοινωνία.

Συνάδελφοι οι δύσκολες αυτές ώρες είναι ώρες ευθύνης.

Αισθήματα απογοήτευσης, σύγχυσης, θυμού, ήττας δεν χωρούν και δεν πρέπει να μας παρασύρουν .

Διαθέτοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας διέκριναν στην διάρκεια του επαγγελματικού βίου μας όπως αγωνιστικότητα, ομοψυχία, σύνεση, υπευθυνότητα, ρεαλισμός, δυναμισμός, το καθήκον, προσήλωση στον σκοπό, αποτελεί καθήκον μας η στενή παρακολούθηση των όσων συμβαίνουν και η αντίδρασή μας.
Προσπάθειας περαιτέρω υποβάθμισης τόσο της Αμυντικής ικανότητάς της χώρας όσο και του ήδη καταρρακωμένου βιοτικού μας επιπέδου και νέας μεγαλύτερης φτωχοποίησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν.

Η εφαρμογή των μέχρι σήμερα αποφάσεων του ΣτΕ για την αποκατάσταση των αποδοχών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, στην παρούσα περίοδο, το ελάχιστο αποδεκτό, ενώ δεν παραιτούμαστε από τον στόχος μας για ανάκτηση όσων μας έχουν αφαιρεθεί αυτά τα χρόνια.

Η συσπείρωση, η ενότητά και η συμπόρευσή μας τόσο με ενώσεις, συλλόγους, φορείς των εν ενεργεία (ε.ε) και αποστρατεία (ε.α) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και με το αγωνιστικό κοινωνικό κίνημα πρέπει να είναι στις βασικές μας επιδιώξεις.
Η συμπόρευση μας με την συμμετοχή σε εκδηλώσεις διεκδίκησης των εργαζομένων και συνταξιούχων με σκοπό να μην περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, περεταίρω φτωχοποίηση κλπ), αποτελεί το πρώτο βήμα.