OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η Συλλογική Εφεδρεία είναι εδώ και προσφέρει!

23/11/2015 - 21:49
Ένοπλες Δυνάμεις
Share on FacebookShare on Twitter

Νοέμβριο του 2013,  είχε δημοσιευθεί στο Onalert, ένα άρθρο με τίτλο “Ποιοι και γιατί διαλύουν την εφεδρεία στην Ελλάδα – Ποιοι ωφελούνται;”
Σε πρώτη ανάγνωση, όσοι ασχολούνται με την Εφεδρεία, νιώθουν μια ενόχληση γιατί βιώνουν πολλά χρόνια τώρα,  τη συνεχιζόμενη απαξίωση του συστήματος σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό.
 
Πολλές φορές, έχει δοθεί από αρκετούς «εκπροσώπους» της εφεδρείας, μεμονωμένα η απάντηση  σε αυτούς τους θεσμικούς ή  μη, σοβαρούς ή «γραφικούς», καλοπροαίρετους ή κακοπροαίρετους επικριτές της. Είτε μέσω της σοβαρότητας των δραστηριοτήτων,  όπως ο θεσμός πλέον του Μακεδονομάχου. (γεγονός του οποίου τη σημασία,  επιτέλους, έστω και έμμεσα αναγνώρισε πέρυσι ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ και ελπίζω και φέτος να γίνει και πάλι το ίδιο. Και γιατί όχι και από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ).  Είτε, πάλι, στα πλαίσια της Πολιτικής προστασίας με την συνεχόμενη και ανιδιοτελή επαγρύπνηση, των εφέδρων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος κατά τη θερινή περίοδο, στα πλαίσια των τοπικών προγραμμάτων πυρασφάλειας. Είτε στα πλαίσια της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας (όπως στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς, ή τα παιδιά των ορφανοτροφείων)  Η Συλλογική Εφεδρεία είναι πάντα εκεί.  Θα μπορούσα να συνεχίσω, με παραδείγματα όπως αποστολών διάσωσης πληγέντων από πλημμύρες, φωτιές κλπ. Είναι τόσα πολλά τα παραδείγματα, της συνεισφοράς των Συλλόγων στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.
 
Αυτή τη φορά όμως, η απάντηση που δίνεται από την ΕΦΕΔΡΕΙΑ είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και ΕΝΩΜΕΝΗ.   
 
Για πρώτη φορά οι Σύλλογοι των Εφέδρων, κόντρα σε αυτούς που τους θέλουν να αλληλοσυγκρούονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους, και όλοι Μαζί προσφέρουν χέρι βοήθειας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη περισσότερο απ’ όλους.
 
Τα παιδιά μας
 
Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ για τη βοήθεια που θα προσφέρουν οι Έφεδροι στα παιδιά των σχολείων της Πάτρας που το έχουν ανάγκη  στη σελίδα του hellenicmarines.com
 
[…] Διασυλλογική Κινητοποίηση για την παροχή τροφίμων στα παιδιά που έχουν ανάγκη. «Προσφέρουμε για τα Παιδιά των σχολείων της Πάτρας.»
Σε συνέχεια του από 10.11.2015 δημοσιεύματος της κας Κωνστανίνας Παλαιολόγου στο patrastimes.gr με τους 1050 μαθητές των σχολείων της Πάτρας, που βρίσκονται στα κατώτατα όρια υποσιτισμού, οι Σύλλογοι των Εφέδρων (και όχι μόνον) σε όλη την Ελλάδα ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση.
Έτσι λοιπόν, από αύριο 18 Νοεμβρίου και μέχρι τις 02 Δεκεμβρίου 2015, θα βρισκόμαστε σε  Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Πειραιά, Χαλκίδα, έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα όλων όσοι θέλουν να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά.    
Τα τρόφιμα που υπάρχει ανάγκη σύμφωνα με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων είναι:
1. Γάλα εβαπορέ των 410 gr
2. Δημητριακά  500 gr σακούλα
3. Μαρμελάδα πολτός-τάπερ 0,450 kg
4. Φρυγανιές μεγάλη συσκευασία 4 πακέτων 125gr ( σταρένια ).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, είτε μεμονωμένα είτε Συλλογικά να ανταποκριθούν στο κάλεσμά ώστε να προσφέρουμε όσο περισσότερα γίνεται σε αυτά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. 
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων […]
Είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν θα γίνει κάποιο ιδιαίτερο αφιέρωμα, σε αυτή την ενέργεια, ούτε θα δοθεί η δέουσα δημοσιότητα από τα Μέσα Ενημέρωσης.  
 
Για όσους,  όμως,  γνωρίζουν το καθεστώς της Ελληνικής Εφεδρείας , αυτή η κίνηση, δεν είναι απλά μια κίνηση προσφοράς αλλά και ΕΝΟΤΗΤΑΣ, και μάλιστα με αρκετά μεγάλη δόση «αλτρουισμού» αφού η κίνηση αυτή δεν έχει επικεφαλής σύλλογο, αλλά συνολική αντιμετώπιση. 
 
Η εφεδρεία, ωριμάζει κύριοι.
 
Η οργανωμένη θεσμικά, συλλογική εφεδρεία ξεπερνά τις γραφικότητες, μεγαλώνει, και συμπεριφέρεται στις καταστάσεις με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αλλά πάνω από όλα, με ενότητα.
 
Ενότητα… Μια λέξη  που, ενδεχομένως να ξεβολέψει κάποιους (ακόμα και στους κύκλους της ίδιας της Εφεδρείας) που θέλουν τους Συλλόγους να μην μπορούν να βρουν κοινά σημεία επαφής.
 
Κι όμως!!!!  Δέκα , από τους μεγαλύτερους Συλλόγους Εφέδρων σε όλη την Ελλάδα, βρήκαν κοινή γλώσσα να μιλήσουν και να συνεργαστούν για καλό σκοπό.
 
 
Το ευτύχημα, βέβαια,  θα ήταν να μην ήταν μόνον 10 αλλά όλοι οι Σύλλογοι, (αν και από την ανακοίνωση υπάρχει η πρόσκληση για, – έστω και εκ των υστέρων συμμετοχή).
 
 
Είναι όμως μια καλή αρχή, και παρακολουθώντας την πορεία των τελευταίων ετών, βλέπουμε ότι σε Συλλογικό Επίπεδο, οι Έφεδροι, ξεπερνούν τις παιδικές ασθένειες. Αποβάλουν όλους εκείνους τους «πατριδοκάπηλους» επί έτη γυρολόγους των συλλόγων, με τις «περίεργες» ιδεολογίες , και δίνει έμφαση στη Συλλογικότητα, στα θεσμικά όργανα και διαδικασίες βάσει των νόμιμων καταστατικών τους.  
 
Τα διασυλλογικά όργανα, καταφέρνουν να συνεννοηθούν, θεσμικά πλέον, να συνεργαστούν και να προσφέρουν όπου και όποτε αυτό τους ζητηθεί. 
 
Και η σοβαρότητα αυτή αμείβεται με την αποδοχή από τον κόσμο, χωρίς να  χρειαστεί να λανσάρουν, αναχρονιστικές  αναγνωρίσεις από φορείς.  
 
Καμία αναγνώριση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χαμόγελο ενός παιδιού ή το «ευχαριστώ» ενός συμπολίτη μας.
 
Τα συγχαρητήρια μου στους παρακάτω Συλλόγους και τις θερμότερες ευχές για μια συνέχεια αδελφοσύνης και προσφοράς στους αδυνάτους.
 
 
1. Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών
2. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Θεσσαλονίκης
3. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής
4. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ευβοίας
5. Συλλόγου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής,
6. Εθελοντικού Τμήματος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων
7. Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών,
8. Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων,
9. Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων
10. Σωματείου «Κέντρου Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων»
 
 
Τριήρους «Επιβάτης» 

Tags: ARMY CULTUREΕΦΕΔΡΕΙΑΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13
Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μισθολογικό άλμα για τα Στελέχη του Στόλου: Οι αυξήσεις στην πράξη με αναλυτικά παραδείγματα για όσους υπηρετούν σε πλοία πρώτης γραμμής

05/02/2026 - 14:03
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου

25/12/2025 - 13:11

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert