«Κήρυγμα» μίσους και εμφυλίου της Χρυσής Αυγής στο Βίτσι από το βήμα Ένωσης Αποστράτων !

Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις των απόστρατων “θεσμικών” και μη από τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Γράμμο και στο Βίτσι . Δεν είναι μόνο η επίθεση των Χρυσαυγιτών κατά της βουλευτίνας της ΝΔ. Είναι και η άκρως εμπρηστική ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου ο οποίος μίλησε για “εαμοβούλγαρους” ,επιτέθηκε στους αξιωματικούς που “χασκογελάνε πίσω από τη Φώφη Γεννηματά” και στην βουλευτίνα Μαρία Αντωνίου στην οποία επιτέθηκαν . Όλα αυτά όπως βλέπετε από το βίντεο που η ίδια η Χρυσή Αυγή έχει δώσει στη δημοσιότητα από το βήμα της “θεσμικής” Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Τα πράγματα είναι απλά:

•η θεσμική ΕΑΑΣ πρέπει να απαντήσει αν συμφωνεί με όσα διχαστικά και επικίνδυνα ακούστηκαν. Αν αυτός είναι ο στόχος τέτοιων εκδηλώσεων καλό είναι να μας το πει η ΕΑΑΣ. Γιατί μέχρι τώρα νομίζαμε ότι ο βασικός στόχος των εκδηλώσεων ήταν να τιμηθούν οι νεκροί των μαχών. Έστω από τη μία πλευρά που κι αυτό διχαστικό είναι τόσα χρόνια μετά.

•συμφωνεί η ΕΑΑΣ με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για εν ενεργεία αξιωματικούς;

•και βέβαια επειδή η ΕΑΑΣ λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ θα πρέπει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αν μη τι άλλο να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της ΕΑΑΣ ,γιατί φαίνεται ότι κάθε έλεγχος έχει χαθεί.

Η «δικαιολογία» που σίγουρα θα ακουστεί και θα λέει ότι ένας βουλευτής μπορεί να λέει ότι θέλει δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι θέλει διχαζοντας τον ελληνικό λαό.

Ο Εμφύλιος Πόλεμος κόστισε στη χώρα πολλά . Την κράτησε πίσω αν είχε βγει νικήτρια από τον πόλεμο. Τα χρόνια πέρασαν και η ελληνική κοινωνία έχει στην πλειοψηφία της αφήσει πίσω της τον διχασμό και τον αδελφοκτόνο πόλεμο. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Ελλάδα έχει να θυμάται ένα νεκρό συγγενή ή έναν συγγενή που μπορεί να γλίτωσε τις σφαίρες όχι όμως και τις εξορίες ,τις διώξεις και τελικά την διάλυση της ζωής του. Αν κάποιοι λίγοι έχουν μείνει στο Γράμμο και το Βίτσι καλό θα είναι να το κοιτάξουν . Γιατί τα σημερινά προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να επιλυθούν με εμφυλιοπολεμικά κηρυγματα μίσους. Ο Εμφύλιος Πόλεμος είναι ένα μαύρο κομμάτι της ιστορίας μας το οποίο πρέπει να μας διδάσκει ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η συνεννόηση.

Όσοι επιθυμούν να …ξαναγράψουν την ιστορία του Εμφυλίου ας το κάνουν σπίτι τους και οπωσδήποτε όχι μέσω των θεσμικών ενώσεων αποστράτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ