Μέγα «φάουλ» απόστρατων σε μνημόσυνο στην Φλώρινα με παρόντα «εκπρόσωπο» του ΥΕΘΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, της οποίας μέλη είναι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού και της τέως Χωροφυλακής του Νομού, τελέσαν θρησκευτικό μνημόσυνο στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, για όσους έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη της Φλώρινας . 66 χρόνια πέρασαν από τότε. 12 Φεβρουαρίου 1949 έγινε η μάχη.

Οι ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν άδικα στον Εμφύλιο Πόλεμο θα πρέπει να μνημονευονται και να τιμούνται. Και η καλύτερη τιμή για όσους νέους και νέες χάθηκαν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΑ στρατόπεδα είναι να τους αποδείξουμε ότι ΜΑΘΑΜΕ. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά κάποιοι απόστρατοι επιμένουν να θεωρούν τιμή στους αδικοχαμένους τελετές που πρέπει να συνοδέυονται υποχρεωτικά από ομιλίες που υποστηρίζουν απόψεις διχαστικές.

Το βίντεο είναι από την τελετή που έγινε στην Φλώρινα. Κι απ΄ ότι ακούσαμε υπήρχε και εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Μόνο που όπως μας διαβεβαιώνουν από το επιτελείο του ο ίδιος δεν ήξερε ότι είχε εκπρόσωπο στην τελετή! Και βέβαια δεν είχε στείλει όπως λένε εκπρόσωπο.

Όπως και να ΄χει θα επαναλάβουμε ότι οι νεκροί πρέπει να έχουν τις τιμές που πρέπει. Αλλά ΟΛΟΙ οι νεκροί. Γιατί θα πρέπει να πει κάποιος στον ομιλητή ότι και οι νεκροί της άλλης πλευράς νέα παιδιά ήταν με οικογένειες που τους κλαίνε. Όσο για τις απόψεις του περί των αιτιών που οδήγησαν στον Εμφύλιο Πόλεμο οι διαφωνίες είναι δεδομένες. Έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι εξαρτάται από που ο καθένας “πιάνει” το νήμα της ιστορίας.

Επειδή ο Πάνος Καμμένος έχει πάρα πολλές φορές ειδικά το τελευταίο διάστημα μιλήσει για εθνική ενότητα, ας κάνει το βήμα κι δώσει σ΄ αυτές τις τελετές πραγματικό νόημα μνήμης για τους νεκρούς .

Και βέβαια ας πει και δυο κουβέντες στην ΕΑΑΣ η οποία για πολλοστή φορά κάνει “φάουλ”.

Δείτε το βίντεο




«Ιχνηλάτες» του Γράμμου στα χνάρια του εμφυλίου

Οι δικοί μας Χίροο Ονόντα! Αντάρτες μαχητές που κρύβονταν επί 35 χρόνια!


Ένα κείμενο ύμνος στην ενότητα και κόλαφος για την ΕΑΑΣ με υπογραφή Αξιωματικού