Μια απάντηση στο «χιούμορ» του προέδρου της ΕΑΑΣ Λάρισας

 Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης -αν και δεν αναφέραμε το όνομά του- μας έστειλε μήνυμα σχετικά με το «ποίημα» μίσους και διχασμού το οποίο «ανέβασε» στην προσωπική του σελιδα στο facebook.

Η απάντησή του:

Κύριε Καρβουνόπουλε, θα σας ζήλευε και ο Γιόζεφ Γκαίμπελς (υπουργός διαφώτισης και προπαγάνδας του Χίτλερ). Μια αλήθεια …πολύ σάλτσα και στο τέλος μια ταμπέλα. Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Αν και με τελείες «για …πλάκα προφανώς» Όντως το σατιρικό ποίημα ξεκίναγε με το ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Επί της ουσίας, αν και διαφωνώ, έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ότι το ποίημα ταιριάζει σε κάθε αριστερό. Είναι άποψη σας και τη σέβομαι. Η ΣΑΛΤΣΑ: «ποίημα μίσους και διχασμού», «απαράδεκτη φωτογραφία», «τη λέξη πατριωτικό σε εισαγωγικά», «τη λέξη ενωτικό σε εισαγωγικά», «θέση στην πολιτική». Απαραίτητη (η σάλτσα) για να καθοδηγήσετε τον αναγνώστη και να βγάλετε …αβιάστως το συμπέρασμα σας. Η ΤΑΜΠΕΛΑ: «Αλλά κανείς δεν γέλασε εκτός από τους φανατικούς που φαίνεται ότι τελικά τον ενδιαφέρουν.» Δηλαδή, όπως το ερμήνευσαν και ορισμένοι σχολιαστές, Χρυσαυγίτης. Αποστόλης Παπαπαρίσης Υ.Γ. Επειδή σπάνια σχολιάζω (πάντα με ονοματεπώνυμο) δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω και τα παρακάτω: (1) Είμαι άνθρωπος του μέτρου (όχι της μετριότητας), δεν με αγγίζουν τα άκρα, ανεξαρτήτως αν είναι εξ αριστερών ή εκ δεξιών. Με αγγίζει όμως το δάκρυ του Συναδέλφου μου, που 82 ετών πλέον δεν είναι σε θέση να αγοράσει τα φάρμακα του. Με συγκλονίζει η είδηση της αυτοκτονίας συνανθρώπων μου για οικονομικούς λόγους. Με αρρωσταίνει η είδηση της δολοφονίας Συναδέλφων μου από το οργανωμένο έγκλημα. (2) Για να ησυχάσουν κάποιοι, δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με κανένα κόμμα, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι η άρση των αδικιών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. (3) Ας προσέχουν οι ανώνυμοι σχολιαστές. Κανείς τους δεν είναι ανώνυμος. Κάποιοι τους φακελώνουν. (4) Ο καιρός που οι απόστρατοι δεν μιλούσαν πέρασε ανεπιστρεπτί, είτε αυτό αρέσει σε μερικούς, είτε όχι.

Και η απάντηση μας:

«Σατιρικό»  χαρακτηρίζει το «ποιημα» ο κ.Παπαπαρίσης , αλλά τον βεβαιώνουμε ότι δεν γέλασε κανένας ,εκτός λίγων ,ελάχιστων φανατικών οι οποίοι συστηματικά προσπαθούν με «βροχή» μηνυμάτων να «δείξουν» πολλοί.

Η μοναδική επισήμανση που έχουμε να κάνουμε ότι ο κ.Παπαπαρίσης είναι πρόεδρος παραρτήματος της θεσμικής ΕΑΑΣ στη Λάρισα και άρα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τις «πλάκες» και τ΄ «αστεία».

Όσο για τις αγωνίες που διατυπώνει; Νομίζουμε ότι αν παρακολουθεί καθημερινά το Onalert  θα έχει διαπιστώσει ότι αποτελούν την κεντρική θεματολογία μας. Ειδικά για την αυτοκτονία του αξιωματικού στην Χαλκίδα , θα λέγαμε ότι μόνο το Onalert  έδωσε τόσο μεγάλη δημοσιότητα για τόσες πολλές ημέρες. Την ίδια στιγμή που περιέργως πολλά άλλα διαδικτυακά μέσα μάλλον σφύριζαν αδιάφορα και τελικά αναγκάστηκαν να ασχοληθούν χαλαρά με το θέμα.

Τώρα τα περί Γκαίμπελς; Στην Ελλάδα όλοι γνωριζόμαστε . Και οι δημοσιογράφοι και οι στρατιωτικοί  και όλοι. Συνεπώς δεν θα μπω στην λογική να δώσω εξετάσεις στον κ.Παπαπαρίση . Τις δίνω κάθε μέρα από το 1986 και συνήθως πηγαίνω καλά. 

Αν τώρα εκείνος με κατατάσσει στην κατηγορία των δημοσιογράφων -Γκαίμπελς έχει ευτυχώς πολλές άλλες επιλογές για να ενημερώνεται . Ας τις επιλέξει .