Ο πρόεδρος του ΣΕΕ για την απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ να βάλει τάξη με τις στολές των ΕΔ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Δημήτρης Αλικάκος ,σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα στο κανάλι Ε, έκανε λόγο για “πλήθος καχυποψίας που προκάλεσε η απόφαση του νέου Α/ΓΕΕΘΑ” να αφαιρέσει το έμβλημα της ελληνικής δημοκρατίας .

Τα ερώτηματα που έθεσε αν ο κ.Αποστολάκης ήθελε να φανεί “βασιλικότερος του βασιλέως στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ”, νομίζουμε ότι δεν είναι προς σχολιασμό. Ο ΣΕΕ προσπαθεί χρόνια τώρα ανεπιτυχώς να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει την ψήφο τους, αλλά φαίνεται ότι το μήνυμα που στέλνει είναι λάθος. Όπως κατά τη γνώμη μας και τα όσα ισχυρίστηκε ο κ.Αλικάκος για την απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ. Δεν διευκρίνησε ,ούτε διόρθωσε τον παρουσιαστή της εκπομπής που επέμενε να μιλά για “ξήλωμα εθνόσημου”. Κάτι που έπραξε και ο κ.Χ.Αθανασίου πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας κι αυτός για εθνόσημο!

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε μ΄ όλους τους προσκεκλημένους του κ.Χαρδαβέλα είναι ότι μ΄ αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουν όλοι! Και μεταξύ αυτών όσοι χωρίς κανένα απολύτως λόγο “έπαιζαν” με τις στολές των στρατιωτικών χωρίς κανένας να βγαίνει δημόσια και να κάνει δηλώσεις και “φασαρία”. Η σιωπή για όσους …πειραματίστηκαν τόσα χρόνια με τις στολές προκαλεί ερωτήματα.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης πήρε σωστή απόφαση και καλό θα είναι άμεσα να προχωρήσει και σ΄ όσες ακόμη απαιτούνται. Σεβαστές οι απόψεις όσων διαφωνούν αλλά οι ΕΔ δεν είναι κινητό…μουσείο .Και το προσωπικό τους δεν μπορεί να κυκλοφορεί με στολές γεμάτες αχρείαστα “τσιγκάκια”. Έχουν πολύ σοβαρά και μεγάλα προβλήματα για να ασχολούμαστε μ΄ αυτά.

Το απόσπασμα της τοποθέτησης του προέδρου του ΣΕΕ.