Οι προειδοποιήσεις Κανάρη για το ΜΤΝ, η «απαξίωσή» του και οι «ιεροκήρυκες» με τα πούρα

Δυο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του ο αντιναύαρχος ε.α και πρόεδορς του ΜΤΝ Μιλτιάδης Κανάρης είχε ενημερώσει την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού για τις ανησυχίες που είχε για την τύχη του ταμείου. Οι φόβοι του αντιμετωπίστηκαν με καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που έλεγαν “μιλάμε με τον Α/ΓΕΝ ,δεν υπάρχει κανένα θέμα για το ταμείο”.

Κάποιοι όταν δεν ήταν παρών ο Κανάρης ήταν και απαξιωτικοί για τις ανησυχίες τους χαρακτηρίζοντάς τον “υπερβολικό”.

Τα ίδια ακούστηκαν και στην κηδεία του Γιάννη Θεοφανίδη σε “πηγαδάκι” που είχε στηθεί.

Ο Κανάρης ήταν απογοητευμένος ,κουρασμένος και πιεσμένος. Το έγγραφο του ΥΦΕΘΑ που ήρθε κι αυτό να επιβεβαιώσει τις απόψεις του τον εκνεύρισε και αυτό το επιβεβαιώνουν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του το τελευταιο πρωϊνό της ζωής του.

Όπως όλοι γνωρίζουν ότι ανέμενε την 2α Ιουλίου για να παραδώσει και να “ξαλαφρώσει”. Δεν ήθελε να είναι στο ΜΤΝ μ΄ αυτά που πάνε να γίνουν.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί, δεχτήκαμε πολλές διαμαρτυρίες από ανθρώπους που τον γνώριζαν μια ζωή για τις απόψεις που εξέφρασαν ακόμη και συμμαθητές του αείμνηστου Κανάρη. Σύμφωνα με τις οποίες “καμία πίεση δεν είχε και παντως ο θάνατός του δεν προήλθε απ΄αυτές”. “Θεοί” δεν είμαστε για να ξέρουμε από τι ακριβώς πέθανε ο πρόεδρος του ΜΤΝ. Αλλά φοβερά πιεσμένος ήταν . Και τις τελευταίες ώρες της ζωής του δεν το έκρυψε , το είπε δημόσια σε ανθρώπους που ήταν φίλοι και συμμαθητές του.

“Θεοί” δεν είναι όμως ούτε εκείνοι που για πολλοστή φορά τριγυρνούν εδώ κι εκεί και παριστάνουν τους “ιεροκήρυκες της απόλυτης αλήθειας” που μόνο αυτοι γνωρίζουν και πρέπει όλοι υποχρεωτικά να πιστέψουν θέλοντας και μη κόντρα στην λογική και τα γεγονότα.

Ας αφήσουν τα κηρύγματα και ας κινητοποιηθούν για να δουν τι μπορούν να σώσουν , αν έχει απομείνει κάτι να σωθεί. Και κινητοποίηση δεν σημαίνει να περιμένουν να τους ενημερώσουν αν και πότε θα συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση για να απαιτήσουν να μάθουν ποια είναι τα πραγματικά σχέδια για το ΜΤΝ.

Αν δεν μπορούν να το πράξουν ας πάψουν να προκαλούν σύγχυση και να καθησυχάζουν τους συναδέλφους τους ότι όλα πάνε καλά. Τίποτα δεν πάει καλά και το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Ακόμη και την ώρα που απολαμβάνουν το πούρο τους…

Διαβάστε ακόμη:

«Οι νεκροί δεν ομιλούν» η τελευταία κουβέντα Κανάρη για τα Μετοχικά – Σε ποιον το είπε