OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι «θεσμικοί» απόστρατοι βρήκαν τον «εσωτερικό εχθρό» – Αυτή τη φορά είναι συνάδελφοί τους!

27/06/2013 - 14:55
Share on FacebookShare on Twitter

Το Συντονιστικό Όργανο Δράσης των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων βρήκε τον “εσωτερικό εχθρό”. Είναι η ΑΝΕΑΕΔ η οποία έκανε το λάθος να ζητήσει συνάντηση όλων των φορέων εν ενεργεία και αποστράτων για να επανέλθει η ενότητα στο “μέτωπο”. Το ΣΟΔ όμως φαίνεται ότι θεωρεί ότι αυτή την ενότητα την οποία οι τρεις “θεσμικές ενώσεις” ακύρωσαν , μόνο αυτό μπορεί να την διαφυλάξει.

Σε ανακοίνωση απάντηση προς τον “εσωτερικό εχθρό” υποστηρίζει:

“1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων , που εκπροσωπεί 100.000 Μέλη, ενώ ευρίσκεται σε πόλεμο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα Μέλη του, αναγκάζεται νε δίνει μία παράλληλη μάχη με ένα εσωτερικό αντίπαλο, την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, που από την στιγμή που δημιουργήθηκε έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση των τριών θεσμικών Ενώσεων.
΄Ετσι το Συντονιστικό Συμβούλιο αναγκάζεται να διαθέσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να απαντήσει στην από 25 Ιουν 2013 ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., γιατί αυτή βρύθει ανακριβειών και εμπάθειας.

2. Θα αντικρούσoυμε λακωνικά τα από αυτούς φερόμενα ως ψεύδη ως ακολούθως :
α. Το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ.) συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων, συνεδρίασε μόνο σε χώρους των τριών Ενώσεων και παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό.
Απόδειξη τούτου είναι ότι όλα τα ψηφίσματα που επεδώθησαν κατά τις συγκεντρώσεις Αθηνών, Χανίων , Θεσσαλονίκης και Λάρισας εξεδώθησαν από το Σ.Ο.Δ.

Βέβαια η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. επειδή απεχώρησε μετά τη συγκέντρωση των Αθηνών, γιατί δεν ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία του Σ.Ο.Δ., θεώρησε με το “μεγάλο ειδικό βάρος” που είχε ότι το διέλυσε.

Το πως εμπλέκονται οι θεσμικές Ενώσεις και οι Πρόεδροί τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , η τελευταία να το κρίνει είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δεδομένου ότι ήταν παντελώς απούσα.

Οι τρεις Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Ενώσεων εργάζονται νυχθημερόν και φυσικά έχουν δώσει και την ψυχή τους για την επιτυχία των συγκεντρώσεων , τη στιγμή που οι “τζάμπα μάγκες” ήταν στους καναπέδες τους.

β. Για τις ποινικές, και αστικές ευθύνες απλά να θυμίσουμε ότι ως Ν.Π.Δ.Δ. έχουμε επί πλέον νομικές συνέπειες από τα Ν.Π.Ι.Δ., βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και όσον αφορά την κάλυψη των ε.ε. συναδέλφων η θέση μας ήταν εξαρχής πεντακάθαρη και ουδείς από εμάς τους προέτρεψε να συμμετάσχουν με στολή, τουναντίον αυτό αφέθηκε στην κρίση του καθενός (υπάρχει γραπτή ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων).

γ. Όσον αφορά τα οικονομικά των τριών Ενώσεων αυτά ελέγχονται από ελεγκτή σε κάθε ΄Ενωση, ελέγχονται επίσης από τον Πάρεδρο και κατά καιρούς ελέγχονται από τακτικές οικονομικές επιθεωρήσεις που γίνονται από το Υ.ΕΘ.Α. και τα Γενικά Επιτελεία.

Τώρα αποκαλύπτεται ποίοι διοχέτευσαν εσχάτως στον τύπο πληροφορίες για δήθεν οικονομικά σκάνδαλα και δήθεν έκτακτους ελέγχους που γίνονται στις τρεις Ενώσεις Η τελευταία που έπρεπε να μιλήσει για οικονομικά είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., η οποία μάλιστα έχει το θράσος να κατηγορεί το Υ.ΕΘ.Α. γιατί παραχωρεί στις Ενώσεις ευκολίες που εξυπηρετούν τους Αποστράτους

δ. Επειδή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προαναγγέλλει την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των θεσμικών Ενώσεων, πράγμα για το οποίο έχει εργασθεί σκληρά και παρ ολίγο να το επιτύχει επί εποχής Μπεγλίτη, την καλούμε να ασχοληθεί με τα του οίκου της, γιατί ο δικός της κύκλος ζωής έχει ήδη κλείσει.

Και έκλεισε γιατί ενώ όταν ιδρύθηκε ευαγγελίστηκε τάχα το κάτι καινούργιο, το κάτι ενωτικό, το κάτι μαχητικό, εξήντλησε όλες τις δυνάμεις της όχι εναντίον του κοινού εχθρού, αλλά εναντίον των τριών θεσμικών Ενώσεων.
Οι θεσμικές Ενώσεις πέτυχαν αρκετά τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε, εκτός από το οικονομικό, για το οποίο παλεύουμε ακόμη.

Οφείλει η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να πληροφορήσει τι πέτυχε αυτή, ως εναλλακτική δύναμη, τα τρία τελευταία χρόνια.

3. Μετά από τα ανωτέρω και εν όψει του ότι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. μας φέρεται συνεχώς εχθρικά, παρά τις προσπάθειες που κάνουμε εδώ και πολύ καιρό να μην αντιδρούμε στις προκλήσεις της, δηλώνουμε ότι διακόπτουμε την συνεργασία – επικοινωνία μαζί της και θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα κατά του κοινού αντιπάλου με τους υπόλοιπους Φορείς ε.ε. και εν αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.. και ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε στους λίβελλους που είναι βέβαιο ότι θα εκπέμψει».

Tags: ΑΝΕΑΕΔΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΘΕΣΜΙΚΟΙ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - υπαξιωματικοί
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

14/12/2025 - 09:13
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής στις συντάξεις Ιανουαρίου 2026

12/12/2025 - 13:17
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από την 1η έως την 5η Δεκεμβρίου

29/11/2025 - 17:21

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert