«Ψαρεύοντας» χρυσαυγίτικες ψήφους με «δόλωμα» στρατιωτικούς – Κόμματα και πολιτικές κινήσεις

“Ψάρεμα” στην εκλογική δεξαμενή της Χρυσής Αυγής επιχειρούν κομματικοί σχηματισμοί και “νεογέννητες” πολιτικές κινήσεις, οι οποίες έχουν έντονη “στρατιωτική παρουσία”.

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τις συλλήψεις Μιχαλολιάκου – Παππά και Λαγού προκάλεσε αρχικά προσδοκίες σ΄ όσους πίστευαν ότι ένα μεγάλο μέρος “ορφανών ψήφων” ακροδεξιών θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς έναν ή και περισσότερους σχηματισμούς που θα είχαν ρητορική και θέσεις παρόμοιες με της Χρυσής Αυγής,αλλά χωρίς επικίνδυνες ακρότητες.

Το σχέδιο “καλοβλέπει” βέβαια και η ΝΔ η οποία έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την μετακίνηση ψηφοφόρων της προς την οργάνωση – κόμμα.

Ωστόσο ο επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο έγιναν οι χειρισμοί στο θέμα της Χρυσής Αυγής έχουν αιφνιδιάσει τους πάντες, ακόμη κι όσους πίστεψαν ότι ο χώρος που κάλυπτε η οργάνωση μένει οριστικά κενός και άρα θα μπορούσαν πολιτικά να τον καλύψουν. Τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά δείχνουν ότι αν δεν ενίσχυσαν πάντως κράτησαν σταθερή τη δύναμη της ΧΑ!

Ποια είναι τα κόμματα και οι κινήσεις που ήλπιζαν αλλα και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κερδίσουν ψήφους;

Πολύ συζήτηση έχει γίνει για τις προθέσεις του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Το κόμμα αποστράτων όπως έγινε γνωστό έχει αλλάξει ήδη δυο φορές ηγεσία. Τη δεύτερη φορά η αποχώρηση Γερούλη συνοδεύτηκε από κατηγορίες για ακροδεξιά στροφή του κόμματος . Όσοι αποχώρησαν μαζί με τον κ.Γερούλη εξαπέλυσαν πυρά κατά όσων παρέμειναν κάνοντας λογο για ακροδεξιούς και φιλοχουντικούς.

Ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΕ Χρήστος Χρηστίδης αλλά και ο Αναστάσιος Φαραντάτος,μέσω Onalert έχουν αντικρούσει αυτές τις “κατηγορίες”. Ωστόσο είναι σαφές από την μέχρι στιγμής ρητορική του ΣΕΕ οτι η εκλογική “πελατεία” στην οποία στοχεύουν περιλαμβάνει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΕ Χρήστος Χρηστίδης αλλά και ο Αναστάσιος Φαραντάτος,μέσω Onalert έχουν αντικρούσει αυτές τις “κατηγορίες”. Ωστόσο είναι σαφές από την μέχρι στιγμής ρητορική του ΣΕΕ οτι η εκλογική “πελατεία” στην οποία στοχεύουν περιλαμβάνει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
 

Ο ΣΕΕ όμως δεν έμεινε μόνος σ΄ αυτό το “κυνήγι”. Άλλη μια πολιτική κίνηση που ξεκινά επίσης από απόστρατους στρατιωτικούς φαίνεται ότι έρχεται για να διεκδικήσει “μερίδιο”. 
Ένας οικονομολόγος, πρώην διοικητής της Τράπεζας Επενδύσεων Ελλάδος, διορισμένος από την Βουλή μέλος του ΑΣΕΠ, ένας συνταγματάρχης γνωστός και για την κόντρα του με τον πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο κι ένας ΟΥΚας Δικηγόρος
δημιούργησαν την κίνηση ΚΙ.Ε.ΣΥ,που σημαίνει Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης. Τι υποστηρίζουν ότι είναι; Γράφουν :

“ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

1/ Είμαστε μια πατριωτική πρωτοπορία με βαθειά κοινωνική συναντίληψη και συμπόρευση.
2/ Είμαστε η συνείδηση του χθες, οι οικοδόμοι του σήμερα και η ελπίδα του αύριο.
3/ Είμαστε η καινούρια Λαϊκή δύναμη, που εγγυάται την εφαρμογή της Συνταγματικής τάξης.
4/ Είμαστε οι αγωνιστές για την αποκατάσταση της ελευθερίας, της κοινωνικής ισορροπίας, των θεσμών που λεηλατήθηκαν, της λαϊκής κυριαρχίας που κακοποιείται και εκβιάζεται, των συστατικών στοιχείων λειτουργίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
5/ Είμαστε οι σημαιοφόροι της λαϊκής συσπείρωσης και συστράτευσης προς την κατεύθυνση ανατροπής και τιμωρίας των μνημονιακών δυνάμεων κατοχής, διαπλοκής και διαφθοράς και όλων εκείνων που συνετέλεσαν διαχρονικά για να φθάσουμε στα σημερινά καταστροφικά αδιέξοδα.
6/ Είμαστε εκείνοι που εγγυώμεθα την κοινωνική ειρήνη και την Δημόσια τάξη και ασφάλεια.
7/ Είμαστε αυτοί που μαζί με εσάς θα βάλουμε φρένο στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού, στη διάλυση της οικογένειας, στην απαξίωση των γηρατιών και στην φυγή των νέων μας.
8/ Είμαστε αυτοί που μαζί με εσάς θα αποκαταστήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και θα ανακόψουμε τα σχέδια των τοκογλύφων και των ντόπιων φερεφώνων τους, για την μετατροπή του Λαού σε μια κατάσταση υπνηλίας, προβατοποίησης και δουλείας.
9/ Είμαστε δύναμη ευθύνης, στρατιώτες του καθήκοντος, υπηρέτες του λαού και του ΕΘΝΟΥΣ. Είμαστε ΕΣΕΙΣ και εσείς είσαστε ΕΜΕΙΣ.
10/ Είμαστε η Νομιμότητα.”

Οι συμμετοχή στρατιωτικών ε.α σε τέτοιου είδους κινήσεις δεν είναι βέβαια ακατανόηττες. Αντιθέτως. Ο χώρος των ΕΔ του παρελθόντος μπορεί εύκολα να προσεγγίσει όσους ψηφοφόρους πιστεύουν σε “ακροδεξιές λύσεις” και είχαν “βολευτεί” στην Χρυσή Αυγή.

Όπως και να ‘χει το εγχείρημα του “κουρσέματος” της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο. Είχαμε γράψει τις ημέρες των συλλήψεων βουλευτών της ΧΑ ότι οι χειροπέδες από μόνες τους δεν θα οδηγούσαν σε οριστική περιθωριοποίηση την οργάνωση. Τα τραγελαφικά που ακολούθησαν τις συλλήψεις και βέβαια η τραγωδία με τη δολοφονία δύο νεαρών οπαδών της επαναφέρουν ως επιτακτική λύση την πολιτική αποδόμηση της ΧΑ, που τώρα εμφανίζεται ως “θύμα” της βίας που η ίδια πρώτη πυροδότησε.

Διαβάστε ακόμη:

«Η Χρυσή Αυγή «οργάνωσε» το θυμό των Ελλήνων» – Ελληνίδα καθηγήτρια του Κολούμπια εξηγεί

Τι κρύβουν τα συνθήματα και η δράση της Χρυσής Αυγής – Με τη ματιά ενός απόστρατου

Χρυσή Αυγή: Ψάχνουν και το χρήμα της «προπαγάνδας» – Τι ερευνούν οι διωκτικές αρχές