OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ένας ταξίαρχος γράφει: «Τέρμα τα ψέμματα με τα Μετοχικά Ταμεία, πείτε αλήθειες»

04/05/2013 - 11:01
Share on FacebookShare on Twitter
Γράφει
ο 
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος

Ταξίαρχος(εα)
ΜΑ .
Διεθνείς Σχέσεις 
PhD.
Επιχειρησιακή Οργάνωση 



Σύμφωνα με ανάρτηση του Onalert κορυφαία πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας δημοσίευμά του για την διαφαινόμενη προσπάθεια ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας δηλωσε ότι “Μόνη λύση είναι η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων και προς αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε”.

Δεν γνωρίζω αν το ανωτέρω είναι ακριβές εκείνο όμως το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο ΥΦΕΘΑ κ Καράμπελας με την Φ.950/114/133327 28 Σεπ 2012, είχε ζητήσει να συσταθεί διακλαδική επιτροπή με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Δ. Χατζή της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ , η οποία έπρεπε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2012 να υποβάλει προτάσεις για την εξυγίανση , την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την εν συνεχεία σταδιακή ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων. Εάν αληθεύει η δήλωση φαίνεται ότι ωρίμασαν πολίτικα οι προτάσεις της επιτροπής και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της που αφορά την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.

Οι χιλιάδες μερισματούχοι του ΜΤΣ περιμένουν να ενημερωθούν συνολικά για το μέλλον του ΜΤΣ για την εξέλιξη των προτάσεων-υπομνημάτων που έχουν δοθεί από τις ενώσεις ΝΠΔΔ -ΝΠΙΔ από τις αντιπροσωπείες συνδέσμων τάξεων και κυρίως για την πορεία της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης (Φ.800.2/6/23224 21 Ιουν 2012) για απονομή δικαιοσύνης και τον έλεγχο των υπευθύνων που έφεραν το ΜΤΣ να έχει συνολικό χρέος 430 εκατ το 2012 (έκθεση πεπραγμένων ΜΤΣ έως 31-12-2012).

Η κατάσταση των Μετοχικών Ταμείων μετά την εφαρμογή του PSI, είναι πέραν οποιουδήποτε περιθωρίου εφησυχασμού και η μη ανάληψη άμεσων ενεργειών για τη διάσωσή τους, δεν έχει περιθώρια παρά να εκληφθεί ως μεθόδευση για την κατάργηση και την υφαρπαγή της περιουσίας τους, σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι στρατιωτικοί, ανεξαρτήτως Κλάδου μπορεί να αποτελούν μια απολύτως ομοιογενή και συμπαγή εργασιακή και κοινωνική ομάδα, με μοναδικά και ιδιαίτερα εργασιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά αλλά η δημιουργία αυτού του ενιαίου μετοχικού Οργανισμού, δεν μπορεί να αποτελέσει απλά μια συνένωση τριών προβληματικών Ταμείων, για να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο ενιαίο πρόβλημα. Άλλωστε, έχουμε βιώσει σε άλλους κλάδους παρόμοιες άτακτες ενοποιήσεις και γνωρίζουμε τα αποτελέσματά του. Τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού-Ναυτικού Αεροπορίας ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και παρέχουν μερισματικά εισοδήματα στους απόστρατους και όχι επικουρικές συντάξεις. Δεν θα ανεχτούμε και άλλη κοροϊδία όπως έγινε με τις συντάξεις μας και οι χιλιάδες μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων Στρατού-Ναυτικού και Αεροπορίας απαιτούμε υπεύθυνη ενημέρωση.  

Tags: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από την 1η έως την 5η Δεκεμβρίου

29/11/2025 - 17:21
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ

10/11/2025 - 12:23
επίδομα θέρμανσης
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επίδομα θέρμανσης: Mέχρι τις 5 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων – Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, οι πληρωμές

04/11/2025 - 08:56

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert