«Χακί» σύγκρουση αποστράτων για τον Δαβάκη και τα Μετοχικά Ταμεία

“Χακί” σύγκρουση αποστράτων που έφερε στη δημοσιότητα και μια άγνωστη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Ένα άρθρο του προέδρου της ΕΑΑΣ Λάρισας συνταγματάρχη ε.α Απόστολου Παπαπαρίση με το οποίο υπερασπίζεται τις επιλογές του πρώην ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στο θέμα των Μετοχικών Ταμείων προκάλεσε ένα κείμενο της ομάδας των Ακομμάτιστων Απόστρατων Αξιωματικών.

Ο κ.Παπαρίσης αποκαλύπτει στο άρθρο του :

“Για να κατανοήσουμε όμως ότι και ο κ. Δαβάκης και οι σύμβουλοι του, ενδιαφέρονταν πραγματικά και ουσιαστικά για τα θέματα μας, θα σας παραθέσω με λίγα λόγια το ιστορικό μιας συνάντησης που δεν έγινε ευρέως γνωστή. Τέλος Μαρτίου 2014, υπέβαλα στον κ. ΥΦΕΘΑ επιστολή αιτούμενος συνάντηση με μοναδικό αντικείμενο την προσπάθεια (λόγω και των επικείμενων εκλογών) της άρσης του άδικου ηλικιακού «ρατσισμού» των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εφαρμόσθηκε με τους νόμους 3986/2011, 4002/2011 και 4024/11. Ο κ. ΥΦΕΘΑ δια των συμβούλων του και με σκοπό η συνάντηση να γίνει ουσιαστικότερη και γιατί όχι και αποτελεσματικότερη, προώθησε την επιστολή με ιδιόχειρη σημείωση του στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος και αποδέχθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, το αντικείμενο της οποίας ήταν καθαρά αρμοδιότητας του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 (λίγες ημέρες πριν τις εκλογές), στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, ο νέος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς, ο πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, ο συντάξας το παρόν πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης και οι σύμβουλοι του ΥΦΕΘΑ Αθανάσιος Κυριακόπουλος και Ιωάννης Κοτσαρίδης. Δυστυχώς δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα, ούτε και καμία δέσμευση. Αποφασίσθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα. Η προετοιμασία είχε ήδη ξεκινήσει. Ήρθε όμως ο ανασχηματισμός…”

Όλο το άρθρο του κ. Παπαπαρίση ΕΔΩ

Οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί στο κείμενό τους μεταξύ άλλων επισημαίνουν:

 Στο ιδιαίτερα περιεκτικό του άρθρο, μας θύμισε τα επιτεύγματα για το ΜΤΣ, τόσο του κ. Δαβάκη, όσο και του κ. Καράμπελα, αλλά ιδιαίτερα των συμβούλων τους, θέλοντας να μας κάνει να πιστέψουμε πως όλα πάνε καλά!  Μας ενημέρωσε δε, ότι η «χακί παρέα», είχε και νέα συνάντηση (που λίγοι γνώριζαν..) με τον ΑΝ.ΥΠ.ΟΙΚ κ. Σταϊκούρα! 

Θα χαιρόμασταν αν ο κ. Παπαπαρίσης, σχολίαζε και την ένταξη των ΜΤ και ΕΚΟΕΜ στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης από τον κ. Καράμπελα και τους συμβούλους του, την νέα χρηματοδότηση για κάλυψη υποχρεώσεων ΒΟΕΑ που είχε ζητήσει το ΜΤΣ και την καρατόμηση του τέως προέδρου του ΜΤΣ κ. Σιδηρόπουλου, ο οποίος γράφει πολλά σε πρόσφατο άρθρο του στην Εθνική Ηχώ.

Θα θυμίσουμε ακόμη στον κ. Παπαπαρίση και την παρέα του, ότι ο κ. Δαβάκης που υπερασπίζεται, όπως και ο αντικαταστάτης του, αλλά και οι λοιποί συνομιλητές του πολιτικοί, είχαν ψηφίσει και με τα δυό τους τα χέρια, όλους τους Νόμους που διέλυσαν και εμάς και τα Ταμεία μας! Αυτούς όλους τους νόμους που σήμερα υποχρεώνουν τα μισοβυθισμένα μας μετοχικά, να πληρώνουν «προστασία» στην ΗΔΙΚΑ (ιδιωτική εταιρεία) και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Τέλος θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Παπαπαρίση ότι εμείς δεν διεκδικούμε θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, άρα ας ψάξει αλλού τις σκοπιμότητες!”

Διαβάστε ακόμη:

Οι προειδοποιήσεις Κανάρη για το ΜΤΝ, η «απαξίωσή» του και οι «ιεροκήρυκες» με τα πούρα



«27 νεκροί στρατιωτικοί από ανακοπή σε 1 μήνα»! Η «προφητική» δήλωση Αντωνιάδη στο Onalert