Ανησυχία για την Αλβανία.

Στην παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στην Αλβανία, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά τόνισε:

» Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Αλβανία. Οι δραματικές εξελίξεις στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Γενάρη ενάντια στη διαφθορά, με ανθρώπινα θύματα μετά από συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να καταδικαστούν ρητά .
Η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη σταθερότητα στη χώρα.
Όλοι έχουν μερίδιο ευθυνών. Όμως η υπεύθυνη, εκλεγμένη κυβέρνηση οφείλει να λάβει το μήνυμα που στέλνει ο λαός ότι η χώρα χρειάζεται χρηστή διακυβέρνηση. Η δημιουργία ενός κράτους δικαίου με πάταξη της διαφθοράς έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες της αλβανικής κυβέρνησης, μια και η χώρα αυτή φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ο λαός έχει δικαίωμα να διαδηλώνει, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν θεωρεί ότι πράξεις της κυβέρνησης στρέφονται εναντίον του.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση. Στην διαδικασία αυτή όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες και να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα στην Αλβανία.
Καλώ τους συναδέλφους του Λαϊκού Κόμματος να μην παραβλέπουν τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και να κατηγορούν αποκλειστικά και μόνο την αντιπολίτευση για την πολιτική κρίση.
Στη παρούσα φάση είναι απαραίτητο ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος και να βρεθεί μια λύση, μέσα από τις διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι.»