Το ΝΑΤΟ πρόθυμο να βοηθήσει μόνο την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων. Η Ελλάδα;

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Για άλλη μια φορά πανίσχυροι κύκλοι μέσα στο ΝΑΤΟ καταφέρνουν να περάσουν την φιλοτουρκική τους πολιτική  σε ένα θέμα που  αν πραγματικά είχαν ευαισθησία – και ίδια αντανακλαστικά – θα είχαν βοηθήσει πρώτα και καλύτερα την Ελλάδα.

Μια χώρα που έχει δεχθεί ανεξέλεγκτα πάνω από ενα εκατομμύρια πρόσφυγες από τα βάθη της Ασία, την Β Αφρική ή τα Βαλκάνια, πολλές φορές εξαιτίας πολέμων , συγκρούσεων ή πολιτικών που εφαρμόζει  ή ανέχεται το ΝΑΤΟ και οι βασικές χώρες – μέλη του!

Ο λόγος για την δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Ρασμούσεν ότι θα βοηθήσει την Τουρκία είναι για να αντιμετωπίσει το κύμα των προσφύγων από την Συρία! Δηλαδή ολόκληρη Συμμαχία θα κινητοποιηθεί και θα δράσει  για περίπου 80.000 Σύρους πρόσφυγες, που έχουν μπεί στην Τουρκία και οι οποίοι οι περισσότεροι είναι σε στρατόπεδα και ταίζονται (και ίσως εξοπλίζονται) με δωρεές αραβικών χωρών!

Για του λόγου το αληθές – και όπως αναφέρει η Zaman -ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Ρασμούσεν δήλωσε ότι η Συμμαχία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνδράμει την Τουρκία για την αντιμετώπιση του …τεράστιου προσφυγικού κύματος από την Συρία.Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ Ρασμούσεν δήλωσε πως το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στην Συρία και ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Συρία διότι η γειτονική της Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: ‘ Φυσικά είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την Σύμμαχό μας Τουρκία.’

Μάλιστα κ. Ρασμούσεν! Για την Ελλάδα, που η ίδια η Τουρκία »σπρώχνει» και διευκολύνει την ροή εξαφλιωμένων λαθρομεταναστών στα μέρη μας, σιωπή! Τσιμουδιά! Κανένα μέτρο, καμία βοήθεια, καμια σύσταση στην Τουρκία, κανένας φραγμός στις χώρες εξόρμησης των λαθρομεταναστών!

Και από την άλλη τι κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών και το συναρμόδιο Αμυνας πρός το ΝΑΤΟ όταν διάβασε την χθεσινή δήλωση του κ Ρασμούσεν; Αντέδρασε; Έκανε κάποια παράσταση; Ο Μονιμος Αντιπρόσωπος ; Ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος;

Περιμένουμε να δούμε πως θα αξιοποιήσουν την δήλωση Ρασμούσεν …Αν την είδαν …. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΝΑΤΟ:Η προστασία της Τουρκίας πάνω απ’ολα!