Αφγανιστάν: Δυο παιδιά νεκρά από επίθεση ΝΑΤΟ

Δύο παιδιά και εννέα ταλιμπάν σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση που εξαπέλυσε ελικόπτερο της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που υποστήριζε τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, έναν μήνα αφότου ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι απαγόρευσε στα στρατεύματα να ζητούν ξένη υποστήριξη από αέρος.

Οι νέοι αυτοί θάνατοι αμάχων επαναφέρουν στο προσκήνιο τον διάλογο μεταξύ εκείνων που κατηγορούν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ για τους θανάτους αμάχων και εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ΝΑΤΟϊκή αεροπορική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ευάλωτων αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η αφγανική αστυνομία περιπολούσε στην νοτιοανατολική πόλη Γκαζνί όταν δέχτηκε επίθεση από ενόπλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Άνταμ Ουότζακ.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, Μοχάμεντ Χουσέιν, εννέα ταλιμπάν σκοτώθηκαν και οκτώ άμαχοι τραυματίστηκαν.
Δημοσιογράφος του Ρόιτερς στην περιοχή είδε τα πτώματα δύο παιδιών που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη επίθεση.