BBC για Brexit: Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία – Η Μέι ματαιώνει την ψηφοφορία στη Βουλή

 Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Βρετανία για το Brexit. Το BBC μεταδίδει πως η Τερέζα Μέι αποφάσισε να μη γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Πληροφορίες πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή μέσα στην ημέρα Η Βρετανία μπορεί να ακυρώσει την αποχώρηση από την Ε.Ε. αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από ανατροπή σε ανατροπή η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το Λονδίνο μπορεί να «ακυρώσει» το Brexit, το BBC μετέδωσε ότι η Τερέζα Μέι έχει αποφασίσει να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή!

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει υπέρ ή κατά της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση Μέι και η Κομισιόν για το Brexit. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που μετέδωσε η πολιτική συντάκτης του BBC, η Μέι δεν θα προχωρήσει στην ψηφοφορία, την οποία κατά πολλούς επρόκειτο να χάσει.

«Δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται – δεν έχει, επαναλαμβάνω δεν έχει, ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως», ανέφερε η Λόρα Κούενσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η ίδια δημοσιογράφος, με νεότερη ανάρτηση στο twitter, ανέφερε πως με βάση τρίτη πηγή της, η ψηφοφορία στη Βουλή ματαιώνεται οριστικά! Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τερέζα Μέι αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πηγή Newsit.gr, φωτογραφία αρχείου Reuters