OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

ΕΕ: Μετά τους Ευρωσκεπτικιστές δημιουργούνται τώρα και οι «Ευρωρεαλιστές»

28/02/2019 - 22:09
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και τρεις πολιτικοί από την Τσεχία, την Πολωνία και την Ολλανδία παρουσίασαν σήμερα στο Παρίσι τον «συνασπισμό για την Ευρώπη των εθνών», που εκπροσωπείται από 31 κόμματα σε 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο οποίος ελπίζει ότι θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι πολιτικοί αυτοί, που αρνούνται πλέον τον χαρακτηρισμό «ευρωσκεπτικιστές» και προτιμούν τον όρο «ευρωρεαλιστές», προέρχονται κατά βάση από τη σημερινή πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ΕΣΜ), τον τρίτο σε μέγεθος πολιτικό σχηματισμό στο Ερωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέλος της ΕΣΜ είναι και το Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας.

Κάνοντας λόγο για «την Ευρώπη των πατρίδων», οι τέσσερις πολιτικοί είπαν με μια φωνή ότι θέλουν «να αναστρέψουν την κατεύθυνση που έχει πάρει εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση» και «να εμποδίσουν το σχέδιο της ομοσπονδιοποίησης, του συγκεντρωτισμού» που επιθυμούν οι Βρυξέλλες.

Οι ευρωρεαλιστές έχουν ένα «θετικό σχέδιο» με «συγκεκριμένες θέσεις», όπως είπε ο Ντιπόν-Ενιάν. «Το θέμα δεν είναι πλέον να κρατούμε επικριτική στάση αλλά να υπερασπιστούμε ένα διαφορετικό ευρωπαϊκό σχέδιο», πρόσθεσε.

Ο Ντιπόν-Ενιάν, που είχε στηρίξει τη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017, πήρε σήμερα αποστάσεις από το κόμμα της καθώς την θεωρεί τον σημαντικότερο πολιτικό αντίπαλό του και δεν δίστασε να την επικρίνει. «Ο Εθνικός Συναγερμός (σ.σ. πρώην Εθνικό Μέτωπο) δεν έχει προς το παρόν κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ εμείς προτείνουμε έναν ρεαλιστικό δρόμο για να αποδώσουμε την εξουσία και το χρήμα στους Γάλλους», είπε.

Ο Πολωνός Ρίτσαρντ Λεγκούτκο –από το συντηρητικό, λαϊκιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (Pis)– καθώς και ο Ολλανδός Τιερί Μποντέ, ο ηγέτης ενός μικρού, λαϊκιστικού κόμματος, εμφανίστηκαν ωστόσο πιο διαλλακτικοί. «Θέλουμε να εργαστούμε στο πλαίσιο ενός διευρυμένου συνασπισμού» είπε ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος επισήμανε ότι ορισμένα κόμματα μπορεί να έχουν διαφορές σε εθνικό επίπεδο, όμως συμμερίζονται την ίδια άποψη για όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλευρό αυτών των πολέμιων «των φεντεραλιστών, των γραφειοκρατών» των Βρυξελλών –όπως χαρακτήρισε την ΕΕ ο Ντιπόν-Ενιάν, βρέθηκε και ο απερχόμενος Τσέχος ευρωβουλευτής Γιαν Ζαχράντιλ, που υπήρξε υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν. «Θα μας χαρακτηρίσουν αντιευρωπαίους, εθνικές, αλλά δεν είμαστε τίποτα από αυτά. Είμαστε μεταρρυθμιστές», τόνισε.

Ο συνασπισμός αυτός ελπίζει ότι θα μπορέσει να προσελκύσει και άλλα κόμματα: έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ισπανικού, ακροδεξιού Vox ενώ είναι πιθανόν να στηριχθεί και από το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, στην περίπτωση που αποκλειστεί από το Ευρωπαίκό Λαϊκό Κόμμα.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, είναι σε εξέλιξη και οι συζητήσεις με το Κίνημα 5 Αστέρων της Ιταλίας και την ακροδεξιά Λέγκα, καθώς και με ένα εθνικιστικό κόμμα της Πορτογαλίας, με το οποίο «οι συζητήσεις είναι πιο εύκολες».

«Δεν συμφωνούμε σε όλα», παραδέχτηκε ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν. «Αλλά έχουμε την εξυπνάδα να το γνωρίζουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΕΕΚΟΜΜΑ

Related Posts

NATO
ΝΑΤΟ

Το NATO απέσυρε την αποστολή του από το Ιράκ, εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή

20/03/2026 - 17:44
Ιντσιρλίκ - NATO
ΝΑΤΟ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η αεράμυνα του ΝΑΤΟ αναχαίτισε τον βαλλιστικό πύραυλο προς το Ιντσιρλίκ

13/03/2026 - 12:15
NATO
ΝΑΤΟ

Τουρκία: Το NATO αναπτύσσει Patriot στην Μαλάτια – Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας [pic]

10/03/2026 - 09:55

Διαβάστε Επίσης

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert