OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Γερμανικός Τύπος για το Brexit: Απόλυτο βρετανικό χάος

30/03/2019 - 12:03
Share on FacebookShare on Twitter

«Είναι δύσκολο να μην γράψεις σάτιρα»- με αυτό το αρχαίο ρωμαϊκό ρητό σχολιάζει τις εξελίξεις στο Λονδίνο η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). «Όποιες προτάσεις περί Brexit και αν κατατεθούν στο Κοινοβούλιο, η απάντηση είναι ίδια με εκείνη που δίνει ένα παιδί τριών χρονών όταν δεν θέλει να φάει τη σούπα του, ό,τι κι αν του λένε. Ούτε η παραίτηση της πρωθυπουργού ήταν αρκετα δελεαστική ώστε να προκύψει πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας με την ΕΕ», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα. Συμπέρασμα: «Το κύρος που απολάμβανε η Βρετανία ως νησίδα σύνεσης και αξιοπιστίας έχει ήδη καταστραφεί. Αν παλαιότερα η Δημοκρατία του Γουέστμινστερ αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα, με την αντιπαράθεση για την έξοδο από την ΕΕ έχει καταστεί συνώνυμο για πολιτικό χάος, ανικανότητα συμβιβασμού, μυωπία και εγωκεντρισμό. Στη Μεγάλη Βρετανία, πατρίδα του common sense, παρατηρούμε ένα πολιτικό σύστημα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης».

«Υπεροψία και πτώση» επιγράφεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με την εφημερίδα «το γεγονός ότι οι Συντηρητικοί υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους οδηγεί τη Μεγάλη Βρετανία στον όλεθρο», ενώ ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές το Λονδίνο φαινεται να μην αντιλαμβάνεται τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΕ. «Οι Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν απέναντι στους Βρετανούς ως ομοιογενής και άρτια προετοιμασμένος μηχανισμός, ένας πανίσχυρος οργανισμός βασισμένος στους κανόνες και στο δίκαιο. Γιατί οι κανόνες και το δίκαιο είναι αυτά που συγκρατούν 28 έθνη σε μία κοινότητα. Αλλά η βρετανική κυβέρνηση πόνταρε σε μία ελεύθερη ισορροπία δυνάμεων, μία ιδιαίτερη συμφωνία, μία συμμετοχή α-λα-καρτ. Υποτίμησε την ισχύ της Κομισιόν, που εστίασε τη διαπραγμάτευση στον Μισέλ Μπαρνιέ και απέφυγε το μικρόβιο της διχόνοιας ανάμεσα στα κράτη-μέλη. Ωσάν να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης ονειροπολούσε την παλαιά Αυτοκρατορία, η οποία όμως δεν αναστήθηκε».

Προσωπική κριτική στην Μέι

«Η Τερέζα Μέι απέτυχε οικτρά» είναι ο τίτλος στο σχόλιο της Rheinische Post. Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ εκτιμά ότι η πρωθυπουργός «αντιμετώπισε από την αρχή το Brexit ως εσωτερική υπόθεση του συντηρητικού κόμματος, ενώ η έξοδος από την ΕΕ έχει διχάσει τη χώρα και την έχει διαιρέσει σε δύο εχθρικά μεταξύ τους στρατόπεδα. Υπήρξαν προτάσεις του Εργατικού Κόμματος για συνεργασία, αλλά η πρωθυπουργός θεώρησε- εσφαλμένα- ότι θα μπορούσε να βρει κοινό παρονομαστή εντός του συντηρητικού κόμματος. Αντί να τείνει χείρα συνεννόησης ώστε να γεφυρώσει το χάσμα με τους πολέμιους του Brexit, προτίμησε να υπηρετήσει τους σκληροπυρηνικούς του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι της είπαν ‘ευχαριστώ’ και συνέχιζαν να πριονίζουν την καρέκλα της».

«Κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά μία πρωθυπουργό, η οποία απειλεί όχι να παραιτηθεί, αλλά να παραμείνει- και παρά ταύτα χάνει» αναφέρει το σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ZDF. Σε υψηλούς τόνους και το σχόλιο της Neue Osnabrücker Zeitung: «Μία χώρα που γυρνάει την πλάτη στην ΕΕ δεν επιτρέπεται να συναποφασίζει πλέον για το μέλλον της ΕΕ. Δεν μπορεί η ΕΕ να εισάγει το χάος που επικρατεί στη Βρετανία, έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει».

Πηγή: DW

 

Tags: BREXITΒΡΕΤΑΝΙΑΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙΧΑΟΣ

Related Posts

NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16
Eurofighter - Γερμανία
ΝΑΤΟ

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

04/12/2025 - 20:29
Ρούτε
ΝΑΤΟ

Ρούτε: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σπάσει» το αδιέξοδο στην Ουκρανία – Το μήνυμα του NATO στον Πούτιν

03/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert