OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Μετά τον Στόλτενμπεργκ ποιος; Αυτή είναι η πιθανή επόμενη Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ

29/09/2020 - 15:43
ΝΑΤΟ
Share on FacebookShare on Twitter

Ως υποψήφια για την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ παρουσιάζει την υπουργό ‘Αμυνας και απερχόμενη Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ο γερμανικός ιδιωτικός ειδησεογραφικός σταθμός n-tv.

Στη στήλη «Το Πρόσωπο της Εβδομάδας», επισημαίνεται ότι η Συμμαχία υποφέρει όσο είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και ότι πολλοί στις Βρυξέλλες ελπίζουν σε μια «νέα αρχή», την οποία θα μπορούσε να φέρει η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία θα ήταν η πρώτη γυναίκα στην κορυφαία θέση του ΝΑΤΟ.

Η θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ λήγει τον Σεπτέμβριο του 2022 και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε παραταθεί το 2019 προκειμένου να μην επιδεινωθεί περισσότερο η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, ενόψει και των αμερικανικών εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αποκλείεται να αλλάξει το σκηνικό. «Μια νέα αρχή για την διατλαντική συμμαχία συνδέεται και με την αλλαγή προσώπων. Στις Βρυξέλλες εξελίσσονται ήδη διπλωματικές διερευνητικές προσπάθειες», αναφέρει ο αρθρογράφος και σημειώνει ότι το όνομα της γερμανίδας υπουργού ‘Αμυνας «ακούγεται» ως μία ρεαλιστική επιλογή, ειδικά στην περίπτωση που νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θεωρείται ατλαντιστής. «Με αυτόν οι πληγείσες γερμανο-αμερικανικές σχέσεις (κεντρικό θέμα για το ΝΑΤΟ) θα μπορούσαν να επαναπροσδιοριστούν θετικά. Και σε αυτή την περίπτωση, η ‘Ανεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ θα αποτελούσε καλή υποψηφιότητα», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την ίδια, η κορυφαία θέση στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αποτελέσει ευτυχή στροφή μετά την επικείμενη αποχώρησή της από την ηγεσία του CDU, η οποία θα περιορίσει, αναπόφευκτα, τις πολιτικές της προοπτικές στη χώρα της, υπενθυμίζει ο συντάκτης. «Από το Ζάαρλαντ (σσ. τόπο καταγωγής της κυρίας Κραμπ-Καρενμπάουερ) οι Βρυξέλλες είναι πιο κοντά απ’ ό,τι το Βερολίνο», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ένα «νέο ΝΑΤΟ» χρειάζεται και μια νέα θέση της Γερμανίας σε αυτό, κάτι που θα μπορούσε να ευνοηθεί με μια γερμανίδα Γενική Γραμματέα. «Με μια γερμανίδα Γενική Γραμματέα είναι περισσότερες και οι πιθανότητες η Γερμανία να αυξήσει επιτέλους τις εξοπλιστικές της δαπάνες, όπως έχει δεσμευτεί», τονίζει ο αρθρογράφος. Η ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ υποστηρίζει άλλωστε σταθερά την «ουσιαστική» αύξηση των αμυντικών εξοπλισμών, ενώ εδώ και μήνες επιδιώκει συστηματικά τις καλές σχέσεις με τους εταίρους της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. Λέγεται μάλιστα, αναφέρει το n-tv, ότι και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας ανήκει στους υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της.

Σχετικά με το εάν η ίδια θα ενδιαφερόταν για τη θέση, ο αρθρογράφος παραπέμπει στην ομιλία της για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ: «Από την αρχή της θητείας μου κατέστησα σαφές ότι το ΝΑΤΟ είναι και θα παραμείνει ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειάς μας. Πρέπει γι’ αυτό να ανταποκριθούμε ανάλογα και να εκτιμήσουμε το ΝΑΤΟ όπως είναι: αναντικατάστατο… Ο γερμανικός ρόλος στην Συμμαχία ήταν πάντα σημαντικός», είχε δηλώσει η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Tags: ΚΡΑΜΠ ΚΑΡΕΝΜΠΑΟΥΕΡΝΑΤΟΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Related Posts

NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16
Eurofighter - Γερμανία
ΝΑΤΟ

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

04/12/2025 - 20:29
Ρούτε
ΝΑΤΟ

Ρούτε: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σπάσει» το αδιέξοδο στην Ουκρανία – Το μήνυμα του NATO στον Πούτιν

03/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert