OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

«Μέτωπο» Ελλήνων ευρωβουλευτών κατά Χρυσής Αυγής

20/09/2013 - 18:01
Share on FacebookShare on Twitter

Κοινό μέτωπο -πλην αριστεράς- για την αντιμετώπιση  της ανόδου του νεο-ναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη με αφορμή την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της «Χρυσής Αυγής» συγκροτήθηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Οι έλληνες ευρωβουλευτές κατέθεσαν κοινή Ερώτηση για το θέμα αυτό προς το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ευρωβουλευτές που κατέθεσαν την Ερώτηση εκπροσωπούν τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των Οικολόγων-Πρασίνων, του ΛΑΟΣ και της Δράσης, (και αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις ομάδες των Σοσιαλιστών,  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Πρασίνων, των Φιλελεύθερων και της Ομάδας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στην Ευρώπη).
 
Οι υπογράφοντες βουλευτές είναι οι εξής: Μαριέττα Γιαννάκου, Συλβάνα Ράπτη, Νίκη Τζαβέλα, Νίκος Χρυσόγελος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Άννυ Ποδηματά, Σπύρος Δανέλλης, Γεώργιος Παπανικολάου, Δημήτριος Δρούτσας, Κωνσταντίνος Πουπάκης, Μαρία-Ελένη Κοππά, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Νικόλαος Σαλαβράκος, Γεώργιος Σταυρακάκης, Ιωάννης Τσουκαλάς,.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«Στις 17/09/2013 ένα μέλος του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 34χρόνο εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Πρόκειται για το αποκορύφωμα σειράς βίαιων ενεργειών (όπως στο Μελιγαλά, στα Γιαννιτσά, στο Πέραμα) από μέλη, της Χρυσής Αυγής που  γνώρισε εντυπωσιακή άνοδο στο περιβάλλον της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα  δημοσιονομικής σταθερότητας -έκτος χρόνος ύφεσης και τέταρτος χρόνος σκληρής λιτότητας- έχει εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές των Ελλήνων πολιτών.

Είναι προφανές ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές θα δράσουν άμεσα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο πλαίσιο του συντάγματος και της εθνικής νομοθεσίας. Η εξάπλωση όμως φιλοναζιστικών, ρατσιστικών φορέων και κινήσεων δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Έχει καταγραφεί ήδη σε προηγηθείσες εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και καταγράφεται εντονότερα στις μετρήσεις που γίνονται σε όλη την Ευρώπη. 

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι οι ομάδες αυτές επωφελούνται από τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής σε όλα τα κράτη μέλη κυρίως όμως σ’ εκείνα όπου οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων που λαμβάνονται έρχονται σε αντίθεση με το κοινωνικό μοντέλο επί του οποίου δομήθηκε η ΕΕ και το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει «αναγκαίο» για την επιτυχή εφαρμογή  προγραμμάτων προσαρμογής και την έξοδο από την κρίση. Όσο τα προγράμματα λιτότητας συμπιέζουν το εισόδημα των πολιτών και περιθωριοποιούν, κοινωνικά και εργασιακά, μεγάλες ομάδες, κυρίως νέων ανθρώπων, τόσο βρίσκουν έδαφος εγκληματικές συμπεριφορές με άλλοθι τη φτώχεια και την παράνομη μετανάστευση.

Επειδή τέτοια φαινόμενα που προαναφέρθηκαν πιθανόν να επιδεινωθούν και όχι μόνο στην Ελλάδα, ερωτώνται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο:

1) Συνειδητοποιούν ότι εξαντλούνται οι δημοκρατικές αντοχές των κοινωνιών κυρίως σε κράτη μέλη της ΕΕ με  προγράμματα προσαρμογής και πλήττονται καίρια οι αρχές και αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η ΕΕ;

2) Θα συνυπολογίσουν, τις κοινωνικές, πολιτικές παραμέτρους των προγραμμάτων προσαρμογής;

3) Στο βαθμό που τους αναλογεί, ποιές πολιτικές προτίθενται να ενεργοποιήσουν ώστε ν’ αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την ύφεση και τη λιτότητα στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής, ν’ αποφευχθεί η επιδείνωση φαινομένων βίας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής,   που τραυματίζουν βαρύτατα το ευρωπαϊκό εγχείρημα,  κλονίζουν συθέμελα την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επαναφέρουν στο προσκήνιο τη ναζιστική απειλή;» 

Tags: ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16
Eurofighter - Γερμανία
ΝΑΤΟ

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

04/12/2025 - 20:29
Ρούτε
ΝΑΤΟ

Ρούτε: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σπάσει» το αδιέξοδο στην Ουκρανία – Το μήνυμα του NATO στον Πούτιν

03/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert