OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

NATO: Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία λένε «όχι» στην ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία

27/02/2024 - 14:53
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Πολωνία και η Τσεχία δήλωσαν σήμερα πως δεν σκέπτονται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, αφού αυτή η επιλογή αναφέρθηκε για ευρωπαϊκές χώρες σε συνάντηση στο Παρίσι, όμως συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αγορά περισσότερων πυρομαχικών για το Κίεβο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε χθες στο ενδεχόμενο ευρωπαϊκές χώρες να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, κάτι που προκάλεσε την έντονη και οργισμένη αντίδραση του Κρεμλίνου, ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως «τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί», ενώ προειδοποίησε, πως δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτό το στάδιο.

Από την πλευρά τους, σύμμαχοι συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την προμήθεια περισσότερων πυρομαχικών στο Κίεβο καθώς η μάχη του κατά της εισβολής της Ρωσίας εισέρχεται στον τρίτο χρόνο. Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Μακρόν, ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα και ο Πολωνός ομόλογός του Ντόναλντ Τουσκ είπαν πως η επιλογή της αποστολής στρατευμάτων δεν εξετάζεται από τις κυβερνήσεις τους.

«Είμαι πεπεισμένος πως θα πρέπει να αναπτύξουμε τις ατραπούς υποστήριξης που ξεκινήσαμε μετά την επίθεση της Ρωσίας», δήλωσε ο Φιάλα σε συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Τουσκ κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Πράγα. Ο Τουσκ πρόσθεσε: «Η Πολωνία δεν σχεδιάζει να στείλει τα στρατεύματά της στο έδαφος της Ουκρανίας».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία και πως επίσης δεν υπάρχουν σχέδια το ΝΑΤΟ να στείλει στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο Τουσκ καλωσόρισε το σχέδιο της Τσεχίας να αγοράσει εκατοντάδες χιλιάδες φυσίγγια πυρομαχικών από χώρες εκτός Ευρώπης για να προμηθεύσει την Ουκρανία. Η Πράγα αναζητεί εταίρους για χρηματοδότηση. Ο Τουσκ και ο Φιάλα θα συναντήσουν τους ομολόγους τους από τη Σλοβακία και την Ουγγαρία σήμερα, με το θέμα της Ουκρανίας να διχάζει την ομάδα.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος εναντιώνεται στη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, είχε επισημάνει πρώτος πριν από τη συνάντηση του Παρισιού πως αρκετά μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέπτονται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία σε διμερή βάση, προειδοποιώντας πως αυτό θα κλιμακώσει τη σύγκρουση. Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο δήλωσε σήμερα πως η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να στείλει όπλα ή στρατεύματα στην Ουκρανία και η θέση αυτή είναι «σταθερή σαν πέτρα».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: NATOΓΑΛΛΙΑΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΩΝΙΑΡΩΣΙΑΤΣΕΧΙΑ

Related Posts

NATO
ΝΑΤΟ

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

26/03/2026 - 19:11
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

26/03/2026 - 12:35
NATO
ΝΑΤΟ

Το NATO απέσυρε την αποστολή του από το Ιράκ, εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή

20/03/2026 - 17:44

Διαβάστε Επίσης

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Τραμπ στην δεξίωση για την 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά» [vids]

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert