OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν και ανησυχίες για την Τουρκία

23/03/2021 - 20:29
ΝΑΤΟ
Share on FacebookShare on Twitter

«Υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν και ανησυχίες» όσον αφορά στην Τουρκία ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Τουρκία μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος δεδομένου ότι ορισμένα θετικά βήματα ακολουθούνται από πισωγυρίσματα και εάν γίνονται προσπάθειες με τις ΗΠΑ για μία λύση ή συμβιβασμό στο θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Εγώ εξέφρασα τις ανησυχίες μου επί ορισμένων θεμάτων, όπως για τους ρωσικούς πυραύλους και συγκεκριμένα για τις συνέπειες της αγοράς ρωσικών συστημάτων αεράμυνας. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα, μεταξύ αυτών η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε το ΝΑΤΟ ως πλατφόρμα για διαβουλεύσεις και συζητήσεις, όταν υπάρχουν διαφορές. Είμαι, επίσης, πεπεισμένος ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να αποτελεί πλατφόρμα για να αναζητούμε τρόπους να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, για να αντιμετωπίσουμε κάποιες από αυτές τις διαφορές και ανησυχίες».

Συμπλήρωσε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες καταφέραμε να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, μεταξύ άλλων θεσπίζοντας έναν μηχανισμό αποτροπής, στο πλαίσιο του οποίου ειδήμονες σε στρατιωτικά θέματα από Ελλάδα και Τουρκία συναντώνται και δημιουργούν γραμμές επικοινωνίας και συμφωνούν σχετικά με το πώς θα μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όλα αυτά βοήθησαν να προετοιμαστεί το έδαφος για απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επί της υποκείμενης διαφοράς τους στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η προβολή ισχύος του NATO

«Καλωσορίζω, επίσης, το γεγονός ότι, παρά τις διαφορές, το ΝΑΤΟ συνεχίζει τη ναυτική του παρουσία στο Αιγαίο βοηθώντας στην εφαρμογή συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ σε μεταναστευτικά θέματα. Πιστεύω ότι η ισχύς του ΝΑΤΟ είναι ότι με την παρουσία ναυτικών πλοίων στο Αιγαίο καταφέραμε να φέρουμε κοντά Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ και να βοηθήσουμε στην υλοποίηση μίας σημαντικής συμφωνίας» επισήμανε.

Ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι υπάρχουν διαφορές, έχω εκφράσει κι εγώ τις ανησυχίες μου, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι έχουμε όλοι ευθύνη να αναζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισής τους, να αναζητήσουμε λύσεις, λαμβάνοντας, επίσης, υπ’ όψιν ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος, που συνορεύει με Συρία και Ιράκ και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: NATOΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΕΛΛΑΔΑΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16
Eurofighter - Γερμανία
ΝΑΤΟ

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

04/12/2025 - 20:29
Ρούτε
ΝΑΤΟ

Ρούτε: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σπάσει» το αδιέξοδο στην Ουκρανία – Το μήνυμα του NATO στον Πούτιν

03/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Top News

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του - Πώς να το υπολογίσετε

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό στην Καβάλα: Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Τροχονομικός έλεγχος μετά από περιπετειώδη καταδίωξη σε βουνό - «Μου έκλεισαν το δρόμο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert