Τα Σκόπια πρώτο πιάτο στο μενού Τσίπρα και Στόλτενμπεργκ

Χθες συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάνς Στόλτενμπεργκ Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσει τις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας και την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και τον ρόλο της στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης και των μεταναστών. Υπογράμμισε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων στην Ελλάδα, παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στις ακτοφυλακές.

Επίσης, έκανε μνεία στο γεγονός ότι η Ελλάδα επενδύει το 2% του ΑΕΠ στην άμυνα και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσημη λήξη του προγράμματος εποπτείας ως ιστορική στιγμή μετά από χρόνια λιτότητας.

Όπως ήταν φυσικό, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ να επισημαίνει ότι πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα , ενώ τέλος προσέθεσε ότι το επερχόμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι μοναδική ευκαρία,στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: ΝΑΤΟ