Μια ιστορία από τους Αμπελόκηπους του 1943 και η ψήφος του 2014

Είναι μια ιστορία από το παρελθόν . Που όμως έχει την σημασία της στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Στους Αμπελόκηπους λένε οι αριθμοί , η Χρυσή Αυγή βγήκε δεύτερη σε ψήφους.

Τι λέει η ιστορία;


Στις 3 τα ξημερώματα της 30ης Νοεμβρίου 1943 οι Αμπελόκηποι πλημμύρισαν από 1.000 και πλέον πάνοπλους Ταγματασφαλίτες του 1ου Συντάγματος Ευζώνων Αθήνας (στην παρθενική τους ουσιαστικά εμφάνιση), σε συνεργασία με το Μηχανοκίνητο Τμήμα της Αστυνομίας ( με επικεφαλής τον διοικητή Αστυνόμο Νικόλαο Μπουραντά) και την προσωπική καθοδήγηση του Αρχιγκεσταπίτη Φον Στρόουπ.

Οι ναζί επέδραμαν και εισέβαλαν στα πολλά νοσοκομεία που έχει η περιοχή. Άρχισαν να φορτώνουν στους ώμους τους νοσηλευόμενους ακρωτηριασμένους ήρωες του Αλβανικού μετώπου και να τους πετάνε μέσα στα καμιόνια. Σημειώθηκαν περιορισμένες συμπλοκές όταν κάποιοι προσπάθησαν να αντισταθούν πετώντας αντικείμενα, ακόμα και τούβλα στους ταγματασφαλίτες οι οποίοι άνοιξαν πυρ στον αέρα για εκφοβισμό. Σύμφωνα με τη γερμανική αναφορά σκοτώθηκε ένας «κομμουνιστής» που τράβηξε όπλο και συνελήφθησαν 1.700 ανάπηροι και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, εκ των οποίων 170 γυναίκες. Τους οδήγησαν στις πλέον σκληρές Φυλακές του Χατζηκώστα (στην οδό Πειραιώς) και στο Χαϊδάρι. Συνολικά εκτελέστηκαν 283 ανάπηροι. Αυτούς μάλιστα που είχαν χάσει και τα δύο τους πόδια τους έβαζαν για εκτέλεση πάνω σε καρεκλάκια. Τότε εμφανίσθηκε για πρώτη φορά και ο “γκουρού” των χαφιέδων σε ολόκληρη την Αθήνα, που έμενε στην οδό Φ. Πλυτά (στους Αμπελοκήπους) και το επάγγελμα του ήταν καντηλανάφτης. Ήταν ο κλασσικός τύπος με την κουκούλα και το προτεταμένο δάχτυλο. Έστειλε στο απόσπασμα δεκάδες ανθρώπους. Μετά τον πόλεμο φυσικά δεν τον πείραξε κανείς”. 


Ουδέν σχόλιο χρειάζεται…

Διαβάστε ακόμη:

Οι υπουργοί στην Ελλάδα ακόμη και οι δοσίλογοι πάντα γλιτώνουν – Διαβάστε την ιστορία

Πως αντάμειψε η Ελλάδα τον Λάκη Σάντα που κατέβασε τη γερμανική σημαία;Με εξορία