OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΣ

Α/ΓΕΣ:»Έχω κυβερνητική διαβεβαίωση για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ»

21/07/2014 - 13:24
Share on FacebookShare on Twitter

Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί επικαλέστηκε ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο στο γραφείο του Α/ΓΕΣ και η διαβεβαίωση συμπεριλαμβάνεται στην ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για το ραντεβού που είχαν με τον κ.Μανωλά.

Προφανώς η διαβεβαίωση προέρχεται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αφού οι επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι “προνόμιο” του ΓΕΕΘΑ.

Τι υποστηρίζουν με την ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι:

“Την 19η Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια συνεργασίας και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Κύριο Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.
Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, έλαβε χώρα στο γραφείο του Κου Αρχηγού, περιελάμβανε ενημέρωση επί ειδικών και γενικών θεμάτων της Ε.Α.Α.Σ. και των Μελών της, με κατάθεση σχετικού υπομνήματος. Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε κατεξοχήν συναδελφικό και άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο.
Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., όπως το Μ.Τ.Σ. και το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ., ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για το θέμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο για τα ε.α. όσο και για τα ε.ε. Στελέχη, όπου δηλώθηκε η αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την άμεση και πλήρη εφαρμογή τους.
Ο Κος Αρχηγός εξέφρασε την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη και στήριξή του προς της Ε.Α.Α.Σ., τονίζοντας τον άρρηκτο δεσμό των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων.

Μας ενημέρωσε για τη διαβεβαίωση και δέσμευση που έλαβε από την Κυβέρνηση ότι, θα εφαρμοστούν στο ακέραιο οι αποφάσεις του ΣτΕ, χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί ακόμα ο τρόπος και ο χρόνος υλοποίησής τους. Αναφορικά με το πρόσφατο δημοσίευμα περί εντάξεως των 3 Μετοχικών Ταμείων στο ΕΤΕΑ, μας γνώρισε την επίσημη θέση του ΥΠΕΘΑ πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι το Μ.Τ.Σ. ούτε είναι ούτε δύναται να θεωρηθεί ως επικουρικό.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τον Κο Αρχηγό να εκδηλώνει το ειλικρινές ενδιαφέρον του, για την επίλυση των υποβληθέντων θεμάτων και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία του ΓΕΣ με την Ε.Α.Α.Σ., με αλληλοενημερώσεις και εκ νέου συναντήσεις, όταν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις και τα τυχόν νέα δεδομένα”.

Διαβάστε ακόμη:

«Μέτωπο» κατά Κωσταράκου για την δημιουργία Α/ΓΕΕΘΑ «ηγεμόνα»! Ποιοι λένε όχι

Ο Α /ΓΕΣ ζήτησε παράταση για τον νόμο 1400 από την Γεννηματά – Δεν είχε ιδέα!

Τι λένε πηγές του ΓΕΣ για τ΄ άρβυλα του Αρχηγού

Tags: Α/ΓΕΣΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΕΑΑΣΜΑΝΩΛΑΣΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Related Posts

κατάταξη
ΓΕΣ

Κατάταξη στον Στρατό Ξηράς για τους στρατεύσιμους της Β’ ΕΣΣΟ 2026 – Τα δικαιολογητικά και οι ημερομήνιες παρουσίασης

08/05/2026 - 10:19
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Αρχηγός ΓΕΣ: Χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο στρατιωτικής ηγεσίας «Αθηνά – Athena’s Wisdom»

04/05/2026 - 22:26
Α.ΓΕΣ
ΓΕΣ

Α/ΓΕΣ: Ο Αντιστράτηγος Κωστίδης βρέθηκε στην Γαλλία για την άσκηση «ORION-26» [pics]

01/05/2026 - 15:32

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Θανάσης Δαβάκης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων Μακεδονίας και Θράκης [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και μέλη της Χαμάς από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert