OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αναβάθμιση F-16: Σκληρό «πόκερ» με τους Αμερικανούς που κρατάνε ψηλά το κόστος

08/02/2018 - 06:00
Share on FacebookShare on Twitter

Σκληραίνει το «πόκερ με τους Αμερικανούς για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην υπερσύγχρονη έκδοση Viper. Η νέα απάντηση, που απεστάλη την Τετάρτη, εντελώς απρόσμενα, διατηρεί ακόμη υψηλά τον προϋπολογισμό. Ανώτατη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου που έλαβε γνώση της νέας LOA, έλεγε χαρακτηριστικά στο OnAlert ότι: πλέον είναι θέμα πολιτικής απόφασης», καθώς ο προϋπολογισμός μειώθηκε αλλά όχι αισθητά και φέρεται να ανέρχεται κοντά στο 1,5 δισεκατομμύριο. 

Επιπλέον η αμερικανική πλευρά διατήρησε τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα του προγράμματος, κρατώντας σε υψηλά επίπεδα με τις χρηματοροές που αφορούν στην αποπληρωμή να είναι της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ εντός της πρώτης τριετίας. «Θεωρούνται βελτιώσεις, αλλά επι της ουσίας είναι αναπαίσθητες.» έλεγε η ίδια πηγή στο OnAlert και πρόσθετε:» Τους περιμένουμε τώρα για την συνάντηση στις 26 Φεβρουαρίου. Άλλωστε δεν έχει γίνει άλλη πλην αυτής του Μαρτίου, προ της LOA, δηλαδή.Μπορεί από αυτή την συνάντηση να δούμε μια περαιτέρω βελτίωση αλλά αυτοί που θα έρθουν δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης.»

Και αυτό γιατί όπως έλεγε στο OnAlert: «θέλουμε να πάμε σε συγκεκριμένο αριθμό αεροσκαφών, δηλαδή 85, ενοποιώντας δηλαδή σε έναν τους δυο συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών.» και υπενθύμιζε εμφατικά τη μέθοδο με την οποία θα καλυφθούν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις : «Δεν πρόκειται να πεις κάνω ενάμιση τύπο γιατί δεν μου βγαίνουν τα λεφτά. Το θέμα είναι το τι δυνατότητες χρηματοδότησης υπάρχουν και το κυριότερο εως που μπορούν να φτάσουν.»

Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας πάντως υποδέχθηκαν με ψυχραιμία τα νέα της Τετάρτης. Απέφευγαν δε, παρά τα επίμονα ερωτήματα του OnAlert να σχολιάσουν την αμερικανική απάντηση επισημαίνοντας ότι θα πρέπει καταρχήν να μελετηθεί. Επιπρόσθετα δεν αποδέχονταν ότι προμηνύει δυσοίωνες εξελίξεις ή ακόμη και ένα αδιέξοδο αφού όπως έλεγαν η διαπραγμάτευση είναι ακόμη ανοιχτή. Επισήμαιναν δε ως θετικό το γεγονός ότι θα αφιχθούν στην Αθήνα σε δυο εβδομάδες και κάτι για τις απαραίτητες συζητήσεις οι αμερικανοί εμπειρογνώμονες. 

Tags: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ F-16ΓΔΑΕΕΓΕΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΥΠΕΘΑ

Related Posts

US Navy - φρεγάτα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αυτή θα είναι η νέα φρεγάτα του US Navy: Θα βασιστεί στα πλοία National Security Cutter της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ

20/12/2025 - 08:31
Arrow 3
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

19/12/2025 - 20:13
F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Πέντε νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Ναβρότσκι σε Ζελένσκι: «Στην Πολωνία θεωρούμε ότι η Ουκρανία είναι αχάριστη, δεν εκτιμάτε τη βοήθειά μας»

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert