OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ανησυχούν οι Γερμανοί για προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας και θέλουν να την αποδομήσουν

03/02/2015 - 07:28
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Γερμανοί ανησυχούν για την προσέγγιση Αθήνας -Μόσχας. Οι δηλώσεις από την Ρωσία για πιθανή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αν αυτό ζητηθεί , έχουν προκαλέσει θόρυβο αλλά και δημοσιεύματα που επιχειρούν να μειώσουν την σημασία τους.

Ενδεικτικό είναι το άρθρο γνώμης της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντική για την Μόσχα», στο οποίο επισημαίνεται ότι «χρήμα υπάρχει αρκετό στην Μόσχα, αλλά κίνητρο μάλλον όχι» .

Ο συντάκτης του άρθρου “μπερδεύει” την περίπτωση της Κύπρου με αυτή της Ελλάδας για αν υποστηρίξει αυτό που η γερμανική πλευρά θέλει να πιστεύει. Αλλά που πιθανότατα δεν έχει και τόση σχέση με την πραγματικότητα. Η οποία δείχνει ότι η Μόσχα δεν θα διστάσει να προσφέρει βοήθεια αν ζητηθεί από την Αθήνα. Κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται πιθανό,σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός από την Κύπρο.

Τι γράφουν οι Γερμανοί

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,σύμφωνα με τον αρθρογράφο της γερμανικής εφημερίδας οι φιλικοί τόνοι της νέας ελληνικής κυβέρνησης προς την Ρωσία προκάλεσαν εικασίες για το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας από την Μόσχα. Στην Ρωσία όμως, επισημαίνεται, έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ‘Αντον Σιλουάνοφ στο CNBC, ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα και ότι, αν το κάνει, «η Ρωσία θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους των διμερών σχέσεων». Αυτό από πολλούς στη Δύση έχει ερμηνευθεί ως συγκεκριμένη προσφορά βοήθειας, τονίζει ο συντάκτης και υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την ίδια την Μόσχα.
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος υπενθυμίζει την περίπτωση της Κύπρου το 2012 και τονίζει ότι δόθηκαν μόνο 2,5 δισεκατομμύρια, αν και ζητήθηκαν περισσότερα, παρά το γεγονός ότι πολλές ρωσικές εταιρείες και τράπεζες διατηρούν στην Κύπρο θυγατρικές ή λογαριασμούς off-shore. «Το νησί είναι ένα σημαντικό κομβικό σημείο για το κεφάλαιο εντός και εκτός της αναδυόμενης χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «η Ελλάδα για την Ρωσία δεν έχει αντίστοιχο ρόλο», παρά το γεγονός ότι «πολλοί παρατηρητές θεωρούσαν πιθανό ότι το Κρεμλίνο θα αξιοποιούσε ευχαρίστως την ευκαιρία, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, να μπει σφήνα στην ΕΕ».
Θεωρητικά, σημειώνεται στο άρθρο, η Μόσχα διαθέτει το απαραίτητο κεφάλαιο, αλλά τίθεται ένα ζήτημα προτεραιοτήτων: «Οικονομική βοήθεια για μια χώρα η οποία συμμετείχε σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, μέσω των οποίων η δική της οικονομία το τρέχον έτος θα συρρικνωθεί κατά 3% και θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός – αυτό δεν είναι εύκολο να το δικαιολογήσει κανείς», καταλήγει ο συντάκτης.

Διαβάστε ακόμη:

«Η «επαναστατική» κυβέρνηση των Αθηνών και οι σχέσεις με την Ρωσία» – Το Stratfor αναλύει


Η θηλιά του ελληνικού χρέους και οι «προστάτες» μας που πάντα κάτι θέλουν

Tags: ΒΟΗΘΕΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΡΩΣΙΑΧΡΕΟΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Ένας ακόμα άνδρας εκτελέστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Μοσάντ

Eurofighter Typhoon της Αυστρίας αναχαίτισαν δύο φορές αμερικανικά αεροσκάφη τύπου U-28

Τραμπ: Θα ζητήσω από τον Σι Τζινπίνγκ να ανοίξει περισσότερο την οικονομία της Κίνας σε εταιρείες των ΗΠΑ

Golden Dome: Πάνω από 1 τρισεκ. δολάρια το κόστος του τα επόμενα 20 χρόνια, λέει έκθεση του CBO

CNN: Η CIA σκότωσε υψηλόβαθμο μέλος του καρτέλ Σιναλόα – Διαψεύδει το Μεξικό

«Βόμβα» Reuters: Η Σαουδική Αραβία βομβάρδιζε για αντίποινα το Ιράν κατά την διάρκεια του πολέμου

Λίβανος: Στους 13 οι νεκροί από πολλαπλά πλήγματα του Ισραήλ

USV στη Λευκάδα: Οι ουκρανικές και ρωσικές χειρόγραφες σημειώσεις, η εξέταση στη ΔΥΚ και το μάθημα για το Αιγαίο

Top News

Έλενα Ακρίτα για τη δήλωση της Βάσιας Αναστασίου για τον Αλέξη Τσίπρα: Αυτό λέγεται λεκτική πατσαβούρα επιπέδου Λατινοπούλου

Πέτρος Γαϊτάνος: Έχω πει τη λέξη «μ@@@@α» και μετά προσεύχομαι γιατί ξέρω πως δεν είναι σωστό

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert