OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

Ληγμένες μπαταρίες υποβρυχίων: το θέμα είχε λυθεί αλλά κάποιοι «μπλόκαραν» τη λύση!

26/03/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Και όμως συμβαίνει! Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος , υπέγραψε το καλοκαίρι για την αγορά 3 μπαταριών υποβρυχίων »τύπου 209» αλλά όταν έφυγε, μετά τις εκλογές, κάποιος  ακύρωσε την κατακύρωση και τα υποβρύχια μένουν , όπως αποκάλυψε το ΟnAlert, ουσιαστικά στον …ντόκο.

Αφού επί της ουσίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί οι μπαταρίες τους είτε έχουν λήξει προ πολλού είτε λήγουν οσονούπω!

Ποιός είναι αυτός είναι το ερώτημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την καλά πληροφορημένη πηγή , ο Φραγκούλης Φράγκος είχε δεχθεί την εισήγηση του τότε Αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη  που είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΓΕΝ αφού κινήθηκε στην λογική που έλεγε, »πρώτα συντηρούμε το υπάρχον οπλοστάσιο ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη διαθεσιμότητα και μετά οτιδήποτε άλλο». Μάλιστα η απόφαση που υπέγραψε ο υπηρεσιακός Υπουργός προέβλεπε την παραγγελία 2 μπαταριών μέσα στο 2012 και μία μέσα στο 2013 με εξασφαλισμένους πόρους, όπως προαναφέραμε! Οι δύο αρμόδιοι, ο στρατηγός Φράγκος και ο ναύαρχος Χρηστίδης, δεν χρειάστηκαν πολλά για να λύσουν το θέμα.Ως επιχειρησιακοί ανώτατοι αξιωματικοί ήξεραν ότι δεν έπρεπε να καθυστερήσει άλλο η εκκρεμότητα.

Ετσι έλυσαν ένα  θέμα ετών που ουδείς απ΄ όσους έπρεπε να κινήσουν διαδικασίες , να πάρουν αποφάσεις και κυρίως να δώσουν λύσεις ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα υπήρχαν δεν θέλησε  να “μπει στη φωτιά”, όπως επισήμανε το OnAlert! Για πολύ καιρό οι διάφοροι αρμόδιοι επικαλούμενοι τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό εταιρειών – που ασφαλώς υπάρχει – και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την διαφάνεια , ο ένας υπουργός “κληρονομούσε” στον άλλο το …μέγα πρόβλημα της υπαρκτής ανάγκης αλλαγής των μπαταριών! Και όταν λύθηκε κάποιος το ακύρωσε, για να αρχίσουν ξανά οι …συζητήσεις.Με τα υποβρύχια – το ένα τουλάχιστον – στον …ντόκο και τα άλλα σε χαμηλή χρήση για να τα έχουμε μην τύχει κάτι! 

Έχει όμως και συνέχεια που πρέπει να διερευνηθεί. Ενώ λοιπόν ήταν λυμένο το θέμα κάποιοι φρέναραν, όπως είπαμε την απόφαση με την πρόφαση ότι δεν υπάρχουν χρήματα . Ωστόσο το ΠΝ με παρεμβάεις του όπως προαναφέραμε, είχε εξασφαλίσει τις πιστώσεις και το – σπουδαιότερο- είχε πετύχει με τα χρήματα για τρείς συστοιχίες μπαταριών να δοθούν 4! Και πάλι τίποτα.
 

Tags: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΜΠΑΤΑΡΙΕΣΥΠΟΒΡΥΧΙΑΦΡΑΓΚΟΣΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Related Posts

Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
Κίμων
ΓΕΝ

«Κίμων»: Ο Δένδιας υποδέχτηκε τη Γαλλίδα ομόλογό του στην πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra [pics, vid]

29/01/2026 - 10:18
ΔΔΜΝ
ΓΕΝ

Διοίκηση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ): Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητού [pics]

22/01/2026 - 21:37

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

BBC: Ταυτοποίησε 177.477 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αλλαγή διοίκησης στη ΣΜΥΑ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πετρέλαιο, λίγο μετά το τέλος των συνομιλιών για τα πυρηνικά

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κάνει μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο γραφείο, το «σπασμένο κρυφό» κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

Top News

Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο

Χριστίνα Τσάφου: Συζήτησα με το παιδί μου και του ζήτησα συγγνώμη για πολλά πράγματα

Πυρά Ιάσονα Αποστολόπουλου κατά Μαρίας Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Είναι τα παιδιά εισβολείς;»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert