OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Όλο το παρασκήνιο του «πάρε δώσε» των κομμάτων με στρατιωτικούς

08/09/2015 - 20:47
Share on FacebookShare on Twitter

Με την πιο ισχνή εκπροσώπηση στη Βουλή θα βρεθούν ,όπως όλα δείχνουν, οι στρατιωτικοί. Τα κόμματα και ειδικά αυτά που θα διεκδικήσουν την πρωτιά δείχνουν να αδιαφορούν για την τοποθέτηση ηχηρών ονομάτων στρατιωτικών σε εκλόγιμες θέσεις.

Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα;

Πρώτο η τοποθέτηση του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ! Έκπληξη και για την επιλογή του Μεϊμαράκη ,αλλά και για την αποδοχή από το στρατηγό. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει το επιχειρημα πως δεσμεύτηκε να μην αλλάξει τίποτα στο Επικρατείας! Και ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, ότι δεν μπορούσε να πει όχι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο είχε αναπτύξει προσωπική σχέση. Κανένα από τα δυο επιχειρήματα δεν είναι πειστικό στ΄ αυτιά των στρατιωτικών που θα ανέμεναν να δουν τον Γράψα σε εκλόγιμη θέση. Ίσως αν η ΝΔ πάρει τη πρωτιά να ακούσουμε το όνομα του στρατηγού σε κάποια από τις υπουργικές θεσεις του ΥΠΕΘΑ. Τα σενάρια έχουν ήδη αρχίσει.

Δεύτερο παράδειγμα το όχι που είπε πάλι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert.gr υπήρξε συνάντηση των δύο αλλά δεν υπήρξε συμφωνία.

Διερευνητικά τηλεφωνήματα και προτάσεις δέχτηκε και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, στα οποία όμως δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Μένει να δούμε όταν θα ανακοινωθουν όλα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που θα τοποθετηθεί ο πρώην ΥΦΕΘΑ και απόστρατος αξιωματικός Νίκος Τοσκας. Οι πληροφορίες τον θέλουν σε εκλόγιμη θέση της Β’ Αθήνας. Κατά τ΄ άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε που ασχολήθηκε με την αναζήτηση “γνωστών” απόστρατων για τα ψηφοδέλτιά του. Αν θα του στοιχίσει εκλογικά. Πολλοί υποστηρίζουν πως ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και μια ακόμη πολύ σημαντική απώλεια στον χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας, με την μεταπήδηση στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη του απόστρατου του ΛΣ Τάσου Μαυρόπουλου, ο οποίος είχε συμπάθειες ακόμη και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αδιαφορία με την οποία αντιμεωπίζεται ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας δεν προκύπτει βέβαια μόνο από την αδιαφορία των κομμάτων να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους σημαντικά ονόματα του στρατεύματος. Προκύπτει και από την μέχρι στιγμής παντελή έλλειψη αναφορών στα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δεν προλαβαίνουν φαίνεται τα κόμματα …

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΝΔΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΡΙΖΑΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Related Posts

FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]
ΓΕΝ

Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]

18/12/2025 - 15:43

Διαβάστε Επίσης

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες – Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλα τα μέτωπα

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

Κολομβία: Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση ανταρτών του ELN σε στρατιωτική βάση

Ουκρανία: «Έκλεισε» δάνειο 90 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ – «Μεγάλη στήριξη, σας ευχαριστούμε» είπε ο Ζελένσκι

ΗΠΑ: Νέα αιματηρά πλήγματα κατά «ναρκωτρομοκρατών» στον Ειρηνικό με τέσσερις νεκρούς [vid]

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert