OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ελλάδα – Κύπρος: Πως μπορούν να αντισταθούν στο ευρωπαϊκό – γερμανικό – imperium;

01/04/2013 - 00:27
Share on FacebookShare on Twitter

Του Χρήστου Καπούτση

Το βασικό δόγμα μιας στρατιωτικής (πολεμικής) επιχείρησης είναι να επιφέρεις ένα συντριπτικό πλήγμα στην «ραχοκοκαλιά» του αντιπάλου κράτους. Στη περίπτωση αυτή το κράτος διαλύεται , το ηθικό των πολιτών πέφτει, η απογοήτευση διογκώνεται και η διάθεση για αντίσταση μειώνεται, καθώς ο Λαός υποτάσσεται στη μοίρα του, δηλαδή στις διαθέσεις των κατακτητών.

Η Κύπρος, ως κράτος Ελεύθερο , Κυρίαρχο και Ανεξάρτητο, βασιζότανε σε δύο πυλώνες. Στον τουρισμό και στο Τραπεζικό, χρηματοπιστωτικό σύστημα. Καθένας από τους δύο πυλώνες αντιπροσώπευε περίπου το 40 με 45% του Κυπριακού ΑΕΠ.
Η απόφαση του Γερμανικού imperium ή κατ’ ευφημισμό Ε.Ε., να διαλύσει εν μια νυκτί , το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, εκμεταλλευόμενη και εγκληματικά λάθη της ελληνοκυπριακής ηγεσίας (Δ. Χριστόφιας, Ν. Αναστασιάδης), ισοδυναμεί με πολεμική ενέργεια καθυπόταξης ενός κράτους και υποδούλωσης του Λαού του.

Γνώριζε ο Γερμανικός άξονας (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία και Φιλανδία) ότι, διαλύοντας το Τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, ουσιαστικά καταλύεται η ανεξαρτησία του κυπριακού κράτους και εξωθούνται οι ελληνοκύπριοι, που βαυκαλίζονται οι δυστυχείς με την ιδέα ότι είναι και ευρωπαίοι πολίτες, στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, και τελικά στον αργό θάνατο, αφού θα στερηθούν τα μέσα για να ζήσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Η φιλοδοξία της Γερμανίας (ομονοούν Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες), είναι να έχει ισχυρή πρόσβαση στις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου. Πρώτο βήμα για την υλοποίηση του γερμανικού σχεδίου είναι η μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας από κράτος κυρίαρχο, σε αποικία χρέους. Το μέσον που επελέγη ως πιο πρόσφορο και αποδοτικό, είναι η de facto διάλυση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, ανεξάρτητα, αν αυτή η επιλογή προκαλέσει και ανθρωπιστική κρίση. Το μείζον για τις Βρυξέλλες είναι οι ελληνοκύπριοι να μην μπορούν να «ξανασηκώσουν κεφάλι» ψηφίζοντας ΟΧΙ, είτε στο σχέδιο Ανάν, είτε στις αποφάσεις του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ. Έτσι λοιπόν, μια Κύπρος ελεγχόμενη από την Γερμανική πολιτικο-οικονομική ελίτ, είναι η ιδανική βάση πάνω στην οποία θα «εγκατασταθούν» οι γεωπολιτικές και ενεργειακές φιλοδοξίες της Γερμανίας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν αδυσώπητο Οικονομικό Πόλεμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση της Δημοκρατίας, του Ουμανισμού, της Αλληλεγγύης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει υποκατασταθεί από την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη των κερδοσκόπων Τραπεζιτών, των τοκογλύφων δανειστών, των αμοραλιστών, των λήσταρχων πολιτικών και των ανάλγητων τεχνοκρατών, που έχουν ως μοναδική Θεοποιημένη αξία τους το ΚΕΡΔΟΣ.

Πρέπει να αντισταθεί η Κύπρος , η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, στην οικονομική επιδρομή της Γερμανίας.
Επειδή όμως, οι πολιτικές ηγεσίας αποδεικνύονται εθελόδουλες, πλήρως υποταγμένες στα «κελεύσματα» του Βερολίνου και των Βρυξελών, το βάρος της αντίστασης, για μία ακόμη φορά, «πέφτει» στους ώμους των Λαών, που δοκιμάζονται σκληρά από τις πολιτικές της άγριας λιτότητας.

Η έξοδος από το ΕΥΡΩ και την ευρωζώνη, ίσως να είναι και μια μορφή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, την οποία πολεμούν λυσσαλέα σε Ελλάδα και Κύπρο, τα Μνημονιακά κόμματα.
«Δεν μέμφομαι εκείνους οι όποιοι θέλουν να άρχουν, αλλά εκείνους οι οποίοι είναι έτοιμοι να υποταχθούν», μας «φωνάζει» ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, από τις σελίδες της Ιστορίας του. Ας τον ακούσουμε….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήπως η Γερμανία θέλει πρώτη απ΄ όλους τη διάλυση της ευρωζώνης; Ποιοι ζητούν μάρκο!

«Σκοταδισμός η επαναφορά του γένους». Άρθρο του Χ.Καπούτση

Η Τουρκία μας πιέζει για «συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου»
 

 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΥΡΩΖΩΝΗΚΥΠΡΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert