OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Επίσκεψη Ολάντ: Γιατί ήρθε με «άδεια» εξοπλιστική ατζέντα ο Γάλλος Πρόεδρος

22/10/2015 - 18:13
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ολάντ “πάτησε” ελληνικό έδαφος και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην ατζέντα του δεν έχει καμία εξοπλιστική πρόταση. Σε αντίθεση με την προηγούμενη επίσκεψή του επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά,όταν και υπήρξε “οργιο εξοπλιστικών συνομιλιών” ,αυτή τη φορά ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες συζητήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι το Παρίσι έχει “ηρεμήσει” με τις εξοπλιστικές του εξαγωγές, μετά από τις πωλήσεις που έχει κάνει στην Ινδία,την Αίγυπτο το Μαρόκο και σε αραβικές χώρες. Πωλήσεις αεροσκαφών Rafale, φρεγατών Fremm αλλά και ελικπτεροφόρου Mistral στην Αίγυπτο,μετά από το ναυάγιο της συμφωνίας με τη Ρωσία. Όχι ότι έχουν…χορτάσει,αλλά ο σκοπός της επίσκεψης Ολάντ δεν “ταιριάζει” με προτάσεις για πωλήσεις όπλων.

Ο Ολάντ θέλει να εμφανιστεί ως ο Ευρωπαίος ηγέτης που βοήθησε την Ελλάδα στον εξαιρετικά δύσκολο δρόμο για την ευρωπαϊκή της παραμονή. Βοήθησε βεβαίως αλλά καλό θα είναι η Αθήνα να αντιμετωπίσει και να ανταποδώσει την βοήθεια στην πραγματική της διάσταση. Ο Ολάντ θέλει να “κερδίσει” τον ρόλο που αναλογεί στον Πρόεδρο της Γαλλίας,κάτι που στο εσωτερικό της χώρας του δυσκολεύεται να το πετύχει. Η περίπτωση της Ελλάδας και του Αλέξη Τσίπρα θεωρεί ότι ειναι μια ευκαιρία να αποδείξει ότι σε αντίθεση με την πεποίθηση που έχει δημιουργηθεί περί “μικρού αναστήματος και εκτοπίσματος”, είναι ένας Ευρωπαίος ηγέτης που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Ο καθένας έχει τις αγωνίες του.

Πέρα απ΄ όλα αυτά όμως οι Γάλλοι έχουν εδώ και καιρό καταλάβει ότι αυτά που έχουν για πούλημα ή για ενοικίαση δεν γοητεύουν την Ελλάδα. Η περίπτωση της ενοικίασης φρεγατών Fremm πιθανόν να είχε κάποια τύχη . Αλλά η απροθυμία της Γαλλίας να ικανοποιήσει συγκεκριμένα θέματα που η Αθήνα έθεσε , όπως για παράδειγμα η “ασφαλιστική κάλυψη” των πλοίων ακόμη και σε εμπόλεμες καταστάσεις δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Κάποια “σπόντα” μπορεί να “πετάξει” περί εξοπλισμών ο Ολάντ. Γνωρίζει όμως ότι αυτό που θα εισπράξει είναι συγκαταβατικά χαμόγελα.

Tags: ΓΑΛΛΙΑΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤΟΛΑΝΤ

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Βρετανικά stealth μαχητικά κατέρριψαν ιρανικά drones πάνω από την Ιορδανία [vid]

03/03/2026 - 21:04
Βρετανία - Κύπρος - HMS Dragon
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο ελικόπτερα με αντι-drone όπλα και το αντιτορπιλικό HMS Dragon

03/03/2026 - 18:38
PrSM
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

PrSM: Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν για πρώτη φορά τους νέους βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 500 χλμ κατά του Ιράν

03/03/2026 - 18:20

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα δυτικά – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1910 καθελκύεται το θρυλικό «Αβέρωφ» στο Λιβόρνο της Ιταλίας

Ιράκ: Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ – Το Ιράν στοχεύει το Ιρακινό Κουρδιστάν

Τραμπ: «Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να συνοδεύει τα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ αν χρειαστεί»

ΗΑΕ: Πυρκαγιά στο αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι μετά από επίθεση ιρανικού drone [vids]

Παντελώς αβάσιμα τα fake μηνύματα SMS περί δήθεν «χορήγησης φύλλων πορείας», λένε πηγές του Στρατού

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υπόγεια μυστική πυρηνική εγκατάσταση κοντά στην Τεχεράνη» [vid]

Μακρόν: «Στέλνουμε εναέρια μέσα και φρεγάτα στην Κύπρο – Στη Μεσόγειο θα πάει και το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle»

Top News

Fake SMS για δήθεν «χορήγηση φύλλων πορείας» λένε πηγές του Στρατού

Ο Σταύρος Σβήγκος έδωσε spoiler για το «Porto Leone»: Το τέλος του Χρόνη θα είναι αυτό που του αξίζει

H Klavdia δημοσίευσε την πρώτη της κοινή φωτογραφία με τον νέο της σύντροφο

Ο Μπραντ Πιτ ετοιμάζεται για γυρίσματα στη Χαλκίδα - Ολοκληρώθηκαν οι απαιτητικές σκηνές στην Ύδρα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert