Επιστολή ελληνοαμερικανών στον Ομπάμα για τον Ερντογάν

Τι ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Επιστολή ελληνοαμερικανών στον Ομπάμα για τον Ερντογάν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, με αφορμή τη συνάντηση του, στις 16 Μαΐου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI). Με την επιστολή ζητείται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να βάλει στην ατζέντα της συνάντησης το Κυπριακό, το Αιγαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο πρόεδρος του AHI, Νικ Λαγκιράκης, επισημαίνει ότι “η Τουρκία διαιωνίζει μια σειρά από προβλήματα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως η κατοχή της Κύπρου και η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου και η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με αυτό τον τρόπο δεν συμβάλει στη σταθερότητα και βλάπτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ”. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Δεν ζητάμε καμία άδεια για αυτά που κάνουμε στα νησιά μας – Έχουμε απάντηση σε όλες τις πιθανές κινήσεις της Τουρκίας»

«Δεν μας αρκεί να αγοράζουμε οπλικά συστήματα, θέλουμε να έχουμε κομμάτι στην παραγωγή», σημείωσε ο πρωθυπουργός