OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

Φρεγάτες MEKO: Η BAE Systems πιο μπροστά στη μάχη των «μνηστήρων» για τον εκσυγχρονισμό τους

22/11/2018 - 05:55
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βρετανική BAE Systems φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά στη μάχη των μνηστήρων για τον εκσυγχρονισμό των 4 φρεγατών MEKO του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert.gr.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι επαφές για το ζωτικής σημασίας πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που αφορά τις 4 φρεγάτες τύπου MEKO, τις Φ/Γ ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΨΑΡΑ και ΣΑΛΑΜΙΣ, καθώς από τον ναύσταθμο έχουν παρελάσει οι κολοσσοί της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας (BAE Systems, Thales, LM και Naval Group), οι οποίοι ενδιαφέρονται για το εν λόγω πρόγραμμα.

Η πρόταση της BAE Systems συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που έχουν θέσει στο σχεδιασμό τους οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού για το ζωτικής σημασίας πρόγραμμα της αναβάθμισης και των τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO του Ελληνικού Στόλου.
Στο οικονομικό σκέλος η πρόταση της BAE ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερβαίνει μεν τον προϋπολογισμό του ΠΝ, όμως εκτιμάται ότι το πέρασμα στον αστερισμό των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει στην μείωση του.

Επιπρόσθετα θεωρείται η πρόταση της BAE για την αναβάθμιση των τεσσάρων Ελληνικών φρεγατών MEKO, ότι καλύπτει και τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, τόσο για το ραντάρ, όσο για το σύστημα διαχείρισης μάχης, όσο και για τα ηλκετροοπτικά συστήματα των φρεγατών με δεδομένη και την επιτυχημένη αναβάθμιση που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρία στις φρεγάτες ιδίου τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την πρόταση της BAE, η εταιρία δηλώνει έτοιμη να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών MEKO εντός 36 μηνών από την ανάθεση του.

Προς ώρα αποτελεί γρίφο, η οδός που θα επιλεγεί για την ολοκλήρωση μιας ενδεχόμενης συμφωνίας, με το ενδεχόμενο μιας απευθείας ανάθεσης να είναι υπαρκτό, αλλά ταυτόχρονα συγκεντρώνει και κάποιες αρνητικές παραμέτρους που ίσως να μην καθιστούν εφικτή την ολοκλήρωση της.

Tags: BAEBAE SYSTEMSΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣΠΝΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΦΡΕΓΑΤΕΣ

Related Posts

Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]
ΓΕΝ

Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]

18/12/2025 - 15:43
Πολεμικό Ναυτικό - ΓΕΝ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

15/12/2025 - 16:15
MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42

Διαβάστε Επίσης

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ER-GMLRS: O πύραυλος εκτεταμένης εμβέλειας ξεπέρασε τα 100 χλμ σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση από HIMARS

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει τη χωρά μου και θέλει να βοηθήσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert