OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο με αντίποινα αν συνεχιστούν οι έρευνες στην ΑΟΖ

20/12/2018 - 13:51
Share on FacebookShare on Twitter

 “Εάν οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στις διαφιλονικούμενες περιοχές θα αντιδράσουμε ανάλογα”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ντέιλι Σαμπάχ.

Σε δηλώσεις του στην αγγλόφωνη εφημερίδα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το πρώτο γεωτρύπανο της Τουρκίας Πορθητής ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία θα ξεκινήσει σε νέα σημεία τη νέα χρονιά. “Ελπίζω ότι το δεύτερο μας γεωτρύπανο θα φτάσει στην Τουρκία περί τα τέλη Ιανουαρίου. Μετά τον αναγκαίο εξοπλισμό του το νέο μας γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σχεδιάζουμε να κάνουμε τουλάχιστον δύο γεωτρήσεις τον χρόνο σε βαθιά νερά στην Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα γεώτρηση στα ρηχά νερά ανοιχτά της Μερσίνας στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η γεώτρηση θα συνεχιστεί για δύο μήνες πριν το γεωτρύπανο μετακινηθεί στα Άδανα για τη γεώτρηση Καράκας 1. “Πάντοτε υποστηρίζαμε ότι εάν υπάρχει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο θα το βρούμε”, είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το τεμάχιο 10 δεν είναι ανάμεσα στις περιοχές που έχει αδειοδοτήσει η Τουρκία και η ‘τδβκ’ για έρευνες φυσικού αερίου, ωστόσο πρόσθεσε ότι “η Ε/κ διοίκηση δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες οι οποίες αγνοούν τα δικαιώματα των Τ/Κ”.

“Έχουμε προειδοποιήσει την νότια Κύπρο αρκετές φορές. Τονίσαμε ότι οποιαδήποτε μονομερής ή παράνομη κίνηση στην περιοχή θα έχει συνέπειες”, ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι “αν οι Ε/κ συνεχίσουν να διεξάγουν μονομερείς δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στις διαφιλονικούμενες περιοχές” θα αντιδράσουν ανάλογα. Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί περιεκτική λύση σε αυτό το θέμα αν δεν υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός μεταξύ Τ/κ και Ε/κ πλευράς.

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι “η νότια Κύπρος ακολουθεί μια πολιτική η οποία βασίζεται στην μη επίλυση των διαφορών εκμεταλλευόμενη τη συμμετοχή της στην ΕΕ”. “Πρέπει να γίνει καλά αντιληπτό ότι είμαστε η βασική συνιστώσα σε αυτή την περιοχή και μέχρι σήμερα τίποτα δεν συμβαίνει που να μην το θέλουμε και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί”, ανέφερε. Πρόσθεσε πως οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον αυτής της κατάστασης σημαίνει μη γνώση της ιστορίας και των πραγματικοτήτων στην περιοχή.

Πηγή: philenews

Tags: ΑΟΖΑΠΕΙΛΕΣΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28/12

Οι μεγάλες νίκες στον τομέα της Υγείας: Τα επιστημονικά επιτεύγματα και η τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert