OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Αρμενία δεν δέχθηκε τα συλλυπητήρια Ερντογάν για την Γενοκτονία

24/04/2014 - 17:07
Share on FacebookShare on Twitter

Αντέδρασε και δεν δέχθηκε η  Αρμενία το μήνυμα συλλυπητηρίων  που για πρώτη φορά απηύθυνε ο  Τούρκος Πρωθυπουργός  Ταγίπ Ερντογάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων με 1.000.000 νεκρούς που η Τουρκία αναφέρει ως <<τα γεγονότα του 1915>> για να μειώσει το εύρος και τη σημασία.Πρόκειται για συνέχιση με μέσα του σήμερα των ίδιων πολιτικών – είναι προπαγάνδα,λέει το Ερεβάν. Είναι μία περισσότερο ανεπτυγμένη εκδήλωση της άρνησης της γενοκτονίας αναφέρεται από την αρμενική πλευρά, η οποία  είναι σαφές ότι δεν ικανοποιήθηκε από το μήνυμα.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού  της Τουρκίας με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. «Ας αναπαυτούν ειρηνικά οι Αρμένιοι που έχασαν τη ζωή του στις συνθήκες που επικρατούσαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα συλλυπητήρια μας στους απογόνους τους», αναφέρει στο μήνυμα του ο Τούρκος Πρωθυπουργός.«Μια δίκαιη και ανθρώπινη στάση καθιστά αναγκαία την κατανόηση του κάθε πόνου που διαδραματίστηκε ετούτη την εποχή ανεξαρτήτων θρησκείας και εθνοτικής καταγωγής. Αποτελεί ανθρωπιστικό καθήκον να κατανοήσουμε και να συμμεριστούμε την μνημόνευση πόνου που έζησαν εκείνη την εποχή οι Αρμένιοι όπως όλοι οι υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», ανέφερε σε μια προσπάθεια εξίσωσης όλων των πλευρών. Και επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι η ιστορία πρέπει να μελετηθεί καλά για να γίνουν κατανοητά τα γεγονότα του 1915.όπως και ότι αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για αντιτουρκισμό και θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στο κείμενο της Προεδρίας της Αρμενίας τονίζεται,μεταξύ άλλων,  τα εξής «Στην ανακοίνωση του Ερντογάν υπάρχουν οι πολύ γνωστές θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας. Εμείς στην πραγματικότητα περιμένουμε κάτι το διαφορετικό από την Τουρκία. Στην Τουρκία, γίνεται αντιληπτό ότι, συνεχίζεται με πολιτικές του σήμερα η στάση που τηρείται από την Τουρκία έναντι των Αρμενίων».
 

Tags: ΑΡΜΕΝΙΑΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Πέντε νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Ναβρότσκι σε Ζελένσκι: «Στην Πολωνία θεωρούμε ότι η Ουκρανία είναι αχάριστη, δεν εκτιμάτε τη βοήθειά μας»

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert