OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η «χακί ανάπτυξη» της παραμεθορίου με τους στρατιωτικούς «αγελάδες για άρμεγμα»

07/03/2015 - 22:00
Share on FacebookShare on Twitter

Ακούσαμε για “πράσινη ανάπτυξη” στις Ένοπλες Δυνάμεις την εποχή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι επιμένουν στην “χακί ανάπτυξη” η οποια έχει έναν κινητήριο μόχλο : το πορτοφόλι των στρατιωτικών . Που ως γνωστόν τα τελευταία ειδικά χρόνια έχει μέσα ελάχιστα έως τίποτα.

Αναγνωρίζοντας απόλυτα τις αγωνίες και τις ανησυχίες των ακριτών μας που πονάνε τον τόπο τους και δεν θέλουν να τον δουν να ερημώνει πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι μόνο ο στρατός και τα στελέχη του που πρέπει να αναλάβουν -αν και δεν είναι δουλειά τους- την οικονομική “τόνωση” τοπικών κοινωνιών. Δεν μπορεί να είναι μόνο οι στρατιωτικοί οι “αγελάδες” από τις οποίες θα “αρμεγονται” τα απαραίτητα για την οικονομική λειτουργία χωριών ,κωμοπόλεων και πόλεων.

Αφορμή για τις αυτονόητες -ελπίζουμε- διαπιστώσεις είναι μια επιστολή με παραλήπτη τουν ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και αποστολέα φοιτητή που καταγεται απο το Τυχερό Έβρου . Τι γράφει; Διαβάστε:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, λαμβάνω την τιμή να επικοινωνήσω μαζί σας, καθώς υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού του Δήμου Σουφλίου.
Μετά από απόφαση που λήφθηκε από αρμόδια αρχή, αποφασίστηκε να δοθεί άδεια διαμονής των μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο στρατόπεδο του Προβατώνα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων από το στρατόπεδο, πράγμα που δεν ίσχυε πριν από μερικά χρόνια, με συνέπεια μεγάλος αριθμός στρατιωτικών να επιλέξουν ως μόνιμη κατοικία τους την Αλεξανδρούπολη από το Τυχερό.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ερήμωση των ακριτικών μας τόπων και τον οικονομικό μαρασμό των κατοίκων, μέσω της άστοχης επένδυσης νοικοκυριών σε ιδιόκτητα ενοικιαζόμενα σπίτια μετά από προτροπή των κυβερνώντων.
Η επιστροφή των στρατιωτικών στο Τυχερό και στα περίχωρα, δεν είναι απλά μια πολυτέλεια ή ένα επιπλέον εισόδημα για τους κατοίκους, αλλά τίθεται θέμα επιβίωσης.
Υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τη στάση σας απέναντι στον ακριτικό μας Έβρο και είμαστε καθολικά σίγουροι πως θα επιδείξετε την δέουσα προσοχή και θα μεριμνήσετε για την αποτελεσματική επίλυση του παραπάνω προβλήματος”.

Οι οικογένειες των στρατιωτικών που υπομονετικά τους ακολουθούν σε κάθε μετάθεσή τους είναι νομίζουμε λογικό ότι δικαιούνται να έχουν τα στοιχειώδη . Κυρίως για τα παιδιά τους. Δεν είμαστε βεβαιοι ότι σε πολλές απο τις περιοχές που μετατίθενται υπάρχουν. Για να προτιμούν οι στρατιωτικοί να διαμένουν σε μια απόσταση άνω των 45 χλμ. και να ταλαιπωρούνται κάθε μέρα ,θα υπάρχουν προφανώς σοβαροι λογοι. Σχολεία ,φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά τους είναι σίγουρα πιο εύκολο να βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη. Και όπως ο συντάκτης της επιστολής έχει αγωνία για το χωριό του , έτσι και οι στρατιωτικοί έχουν άγχος για την οικογένεια και τα παιδιά τους.

Επιπλέον υπάρχει και κάτι ακόμη: γιατί γίνεται αναφορά μόνο στους στρατιωτικούς; Έχουν σταλεί ανάλογες επιστολές σε υπουργούς που έχουν υπό την ευθύνη τους άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών; Γιατί θα πρέπει πάντα οι στρατιωτικοί να αναλαμβάνουν βάρη και ευθύνες που δεν τους αναλογούν; Από την μία είναι οι μονοι που δεν παίρνουν με “δόξα και τιμή” το επίδομα παραμεθορίου. Αναμένοντας ποιος ΥΕΘΑ θα το δώσει και ποιος θα το κόψει ,όταν μάλιστα όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι το λαμβάνουν! Και από την άλλη έχουμε την απαίτηση να είναι αυτοί που από το ελάχιστο εισόδημά τους θα στηρίξουν τοπικές κοινωνίες εις βάρος των οικογενειών τους;

Διαβάστε ακόμη:

«Στρατός στο δρόμο»! Έρχεται προσεχώς!

Πάλι «στην υπομονή» οι στρατιωτικοί; Οι προσδοκίες ότι «κάτι θα αλλάξει» ξεθυμαίνουν

Tags: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΕΒΡΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Πούτιν: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία φτάνει στο τέλος της»

30 κιλά εκρηκτική ύλη στο θαλάσσιο drone: Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό «φωτίζουν» το USV καμικάζι

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις

Σαν σήμερα: Το 1925 η Κύπρος ανακηρύσσεται αποικία του Βρετανικού Στέμματος

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός

NYT: Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα για drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, παρακάμπτοντας το Ορμούζ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

Top News

Δέσποινα Καμπούρη: «Με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μια πάρα πολύ καλή σχέση»

Γιάννης Κότσιρας: «Ο Σταύρος Ξαρχάκος ήταν παιδικός μου ήρωας, τον λάτρευα και τον λάτρευε και η μητέρα μου»

Πόπη Μαλλιωτάκη: Δεν έχω αγαπηθεί όσο θα ήθελα, το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχω εγώ με τις επιλογές μου

Οι Metallica έπαιξαν «Ζορμπά» και «Τρύπες» και «γκρέμισαν» το ΟΑΚΑ - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert