OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Καλεντερίδης: Η πρόβλεψη για το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

19/04/2018 - 05:30
Share on FacebookShare on Twitter

Την πρόβλεψη ότι ο «Σουλτάνος» δεν θα ρισκάρει, με την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, έκανε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο έμπειρος αναλυτής μιλώντας την Τετάρτη τον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 24ης Ιουνίου, θα αποφύγει μια «μεγάλη ενέργεια που θα θέσουν σε κίνδυνο την επανεκλογή του. 

Κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το μεγάλο κόλπο με τις πρόωρες εκλογές που έστησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ξεκίναγε ένα άτυπο προεκλογικό αγώνα στην αφετηρία του οποίου θα μπουν με έξι μηνες καθυστέρησης οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάββας Καλεντερίδης:

Ένας από τους λόγους που παει σε εκλογές είναι και το αδιέξοδο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ. Εκεί ο Ερντογάν θα πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Πιστεύω ότι η παρουσία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα έβαλε τα πράγματα στο τραπέζι. Ή με τους Ρώσους ή με εμάς.

Εδώ ο Ερντογάν θα παει σε εκλογές και θα παρει τις μεγάλες αποφάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μεγάλες ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την εκλογή του θα αποφύγει να τις κάνει. Είμαι βέβαιος ότι οι προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, οι άσφαιρες και ανέξοδες δηλώσεις , θα συνεχιστούν, αλλά θερμό επεισόδιο με πρωτοβουλία της Τουρκίας, νομίζω ότι θα πρέπει να το αποκλείουμε όσο κι αν αυτό είναι παρακινδυνευμένο.

Ήταν φανερό ότι θα παει σε πρόωρες εκλογές ο Ερντογάν γιατί ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο μια μακρά προεκλογική εκστρατεία. Η Τουρκία έχει 83 νομούς. Ο Ερντογάν ξεκίνησε κάθε μέρα έκανε σε δυο νομούς, προεκλογικές ομιλίες. Οπότε είναι προφανές ότι προετοιμαζόταν ο ίδιος να κάνει εκλογές.Κάνει σε 66 ημέρες εκλογές, βρίσκει απροετοίμαστα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί ο ίδιος έχει ήδη διανύσει ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ οι αλλοι θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες.

Έχει ελέγξει μετά την εξαγορά της Χουριέτ και του συγκροτήματος Ντογάν το 85% όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει για περίπου 60 ημέρες που διήρκησε η επιχείρηση στο Αφρίν, τα δελτία ειδήσων και των μη φιλικών έδειχναν 95% Αφρίν και τόνωση του Εθνικού Αισθήματος. Όλα αυτά είναι τα κέρδη του Ερντογάν, που φαίνονται και στις δημοσκοπήσεις, τις οποίες θέλει να κεφαλαιοποιήσει με πρόωρες εκλογές.

Βλέπουμε επίσης ότι το Κουρδικό Κόμμα βλέπουμε δεκάδες βουλευτές, είτε είναι στις φυλακές, είτε έχουν χάσει τη βουλευτική ιδιότητα. Δεκάδες δήμαρχοι εκλεγμένοι είναι στη φυλακή και υπάρχει νόμος έκτακτης ανάγκης που δεν επιτρέπει τις πολιτικές ομιλίες και τις συγκεντρώσεις για τους Κούρδους. Επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικών Εμπειρογνωμόνων, ρωτήθηκε για το “Καλό Κόμμα”, είπε ότι προϋπόθεση δεν είναι να έχει ολοκληρώσει το συνέδριο του που το έκανε στις 10 Δεκεμβρίου αλλά την οργάνωσή του σε όλη τη χώρα.

Προφανώς τυπικά αποκλείεται, αλλά αν υπάρχει ένα κινημα διαμαρτυρίας στην Τουρκική κοινή γνώμη, πιθανό αυτό να επηρεάσει και την ανώτατη εκλογική επιτροπή.  

Tags: ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

F-16 - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

19/12/2025 - 18:58
Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Πέντε νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Ναβρότσκι σε Ζελένσκι: «Στην Πολωνία θεωρούμε ότι η Ουκρανία είναι αχάριστη, δεν εκτιμάτε τη βοήθειά μας»

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert