OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Κάντε αγωγές» η άποψη των «θεσμικών απόστρατων» προς τα μέλη τους

22/10/2014 - 00:28
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Κάντε αγωγές” είναι η προτροπή των “θεσμικών απόστρατων” προς τα μέλη τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ.

Σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου των Ενώσεων αναφέρεται:

1.-Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων
Αποστράτων παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ και του νέου μισθολογίου το οποίο υπέγραψαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί.

2.-Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα πλέον τα μέλη μας και όχι μέσω των εφημερίδων και των διαφόρων sites,(ανεπίσημες πληροφορίες), εστάλη επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών σύμφωνα με την οποία ζητήθηκαν διευκρινήσεις και επίσημες απαντήσεις, σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν οι τρείς Θεσμικές Ενώσεις, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ημερομηνία νομοθετικής ρύθμισης και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

3.-Παράλληλα προωθούνται σχετικές με τα παραπάνω επερωτήσεις από Βουλευτές στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, ενώ ταυτόχρονα ασκούνται συνεχείς πιέσεις σε Υπουργούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

4.-Επίσης έχει αποφασιστεί να σταλεί άμεσα επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό για συνάντηση με τους Προέδρους των τριών Ενώσεων καθώς και συναντήσεις του Συντονιστικού με τους Αρχηγούς των κομμάτων. Αναμένεται συνάντηση με κ. ΥΕΘΑ.

5.-Τέλος σε περίπτωση μη πλήρους εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, θα γίνει προτροπή στα μέλη μας για ομαδικές αγωγές κατά της μη εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ και αφού πρώτα αποφανθεί το τριμελές συμβούλιο του ΣτΕ μέσα στο Νοέμβριο και βεβαίως εξετάζεται και προσφυγή των Ενώσεων (ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ),στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

6.-Επισημαίνεται ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο αλλά και οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων , με συνεχείς πιέσεις, οργανωμένα με σχέδιο δράσης και συντονισμένα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η πλήρης εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.(Αδιαπραγμάτευτη Θέση μας). Το απέδειξαν εξάλλου όταν κατάφεραν στη συζήτηση του περιβόητου άρθρου 221( εν μέσω καλοκαιριού) ,να μη συμπεριληφθούν τα Μετοχικά μας Ταμεία στο ΕΤΕΑ.

7.- Διαβεβαιώνουμε τα Μέλη μας πως η αντίδρασή μας θα εξακολουθεί να είναι σοβαρή, συνεχής και δυναμική, όπως μέχρι τώρα, ενώ θα εξαντλήσουμε κάθε άλλο νόμιμο μέσο.

8.-Τέλος, καλούμε τα μέλη μας σε εγρήγορση, για άμεση πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και δυναμικών κινητοποιήσεων, εάν αυτό απαιτηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. 

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί στο Μαξίμου πιστεύουν ότι «κερδίζουν» τους στρατιωτικούς στην «μάχη των αγωγών»


«Ψυχολογικές επιχειρήσεις» με στόχο την «σύγχυση» των στρατιωτικών για τις περικοπές

«Κανονιοβολισμοί» του ναύαρχου Γκορτζή κατά δημοσιογράφων για τις «αυξήσεις»

Tags: ΑΓΩΓΕΣΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΠΟΕΣΣΑΜΑΡΑΣΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Μαρτίου

21/03/2026 - 16:27
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1917 η Ελλάδα εισέρχεται επισήμως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι προβλέπει για τα πυρηνικά, τα Στενά του Ορμούζ και τον Λίβανο

Συνετρίβη ουκρανικό βομβαρδιστικό Su-24M: Νεκροί οι δύο πιλότοι

FREYA: Το ουκρανικό αντιβαλλιστικό σύστημα θα ενσωματώσει τα γερμανικά ραντάρ της Hensoldt

Λίβανος: Ιράν και Χεζμπολάχ ζητούν την άμεση απόσυρση του Ισραήλ – 4 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στο νότο

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο με έξι παραβιάσεις από οπλισμένα μαχητικά F-16

Βρετανία: Ρωσική φρεγάτα έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον θαλαμηγού στη Μάγχη

SAMP/T: H Ιταλία στέλνει ένα σύστημα αεράμυνας στην Τουρκία – Θα σταθμεύει στην αεροπορική βάση στο Ικόνιο

Top News

Ο Γιώργος Καράβας σε ρομαντική βόλτα με το σκάφος μαζί με την αγαπημένη του Ραφαέλα Ψαρού

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Ήταν όλη μου η ζωή πέντε χρόνια τώρα», έγραψε για το τέλος των γυρισμάτων του Maestro

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Οι τρυφερές αγκαλιές με τον μικρό Πάρη και το ταξίδι στην Τήνο

Δανάη Μπάρκα: Οι νέες φωτογραφίες από τον γάμο της - «Δεν ήξερε κανείς τίποτα για να μην αλλάξει καθόλου αυτό που ονειρευόμουν»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert