OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Προς Αρχηγούς: «Στους στρατιωτικούς δεν περισσεύουν ούτε τα 5 ευρώ για να αγοράσουν το εθνόσημο»

19/04/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Θα πρέπει να αλλάξει το εθνόσημο; Και που θα το φοράνε οι στρατιωτικοί; Αυτά και άλλα πολλά …κρίσιμα ζητήματα νομίζουν κάποιοι στα υψηλά “πατώματα” της στρατιωτικής ηγεσίας ότι απασχολούν σοβαρά τους στρατιωτικούς!

Η αλήθεια είναι ότι απλά τους εκνευρίζουν .

Κι ένας λόγος για τον εκνευρισμό τους είναι ότι κάποιοι απ΄ αυτούς σήμερα που όλοι εμείς…προβληματιζόμαστε και αμπελοφιλοσοφούμε για το εθνόσημο δεν έχουν τα χρήματα ούτε αυτό να αγοράσουν!!! Παρεπιπτόντως να ενημερώσουμε το ΓΕΕΘΑ ότι το εθνόσημο δεν έχει φθάσει ακόμη στα στρατιωτικά πρατήρια και οι στρατιωτικοί πρέπει να το πληρώσουν στο ελεύθερο εμπόριο. Λεπτομέρεια θα πουν ή ακόμη χειρότερα …λαϊκισμός θα πουν κάποιοι από τους “γυάλινους πύργους” των Γενικών Επιτελείων. Δυστυχώς όμως και τα πέντε ευρώ που ζητάνε οι καταστηματάρχες για το κάθε εθνόσημο για κάποιους στρατιωτικούς αυτές τις ημέρες …είναι θέμα.

Είναι θέμα γιατί ο μήνας έχει 19. Είναι Μεγάλο Σάββατο και αύριο Κυριακή του Πάσχα. Και ο μισθός της συντριπτικής πλειοψηφίας των στρατιωτικών έχει τελειώσει. Η 27η Απριλίου που θα πληρωθούν είναι πολύ μακρυά και …τα εθνόσημα μπορούν να περιμένουν. Όχι όμως και οι οικογένειές τους.

Μακάρι η στρατιωτική ηγεσία να έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον που έδειξε για το εθνόσημο για κάποιο από τα πολλά προβληματα του προσωπικού που έχει υπό τις διαταγές της.

Τα πιο απλά θα αναφέρουμε όχι…τα σύνθετα:

Ασχολήθηκε κανείς για να πληρωθούν οι στρατιωτικοί έστω ένα 24ωρο πριν από τα Χριστούγεννα; Έπρεπε να υπάρξουν δημοσιεύματα -κυρίως από το Onalert- για να κινητοποιηθούν την τελευταία στιγμή και πάλι δεν πρόλαβαν εγκαίρως να πληρώσουν .

Σκέφθηκε κανείς να θέσει το θέμα για το Πάσχα; Έστω να το συζητήσει, να διερευνήσει αν μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα πληρωμής μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα; Τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν εδώ και χρόνια καταργηθεί για τους στρατιωτικούς.

Όχι κανείς δεν ασχολήθηκε. Τα παράσημα, τα εθνόσημα, οι στολές ρετρό κι άλλα που ενδιαφέρουν πιθανόν όσους ελάχιστους δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα σπατάλησαν την φαιά ουσία και την ενεργητικότητα της στρατιωτικής ηγεσίας. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Οι στρατιωτικοί δεν είναι ιθαγενείς και δεν εντυπωσιάζονται από καθρεφτάκια. Είναι από τη φύση τους άνθρωποι που χρησιμοποιούν πολύ τη λογική και έχουν κρίση και άποψη. Και έχουν βγάλει εδώ και πάρα πολύ καιρό τα συμπεράσματά τους για όσους τους αντιμετωπίζουν ως ιθαγενείς. Πολιτικούς και άλλους…

Ποια ήταν η ανάγκη να ανοίξει αυτό το θέμα τώρα μόνο το ΓΕΕΘΑ το γνωρίζει αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα θέλει να το …μοιραστεί μαζί μας.

Διαβάστε ακόμη:

Το εθνόσημο «στέλνει» τα γαλόνια …στους αγκώνες! Τα πρακτικά προβλήματα!

Tags: ΓΑΛΟΝΙΑΓΕΕΘΑΕΘΝΟΣΗΜΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - ΔΙΚΑΦΚΑ
ΓΕΕΘΑ

ΔΙΚΑΦΚΑ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης [pics]

03/02/2026 - 20:03
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το «Κοινό Σχέδιο Δράσης» Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για το 2026

29/01/2026 - 20:45
ΓΕΕΘΑ - ΚΕΝΑΠ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: «Άλλαξαν χέρια» οι διοικήσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ)

23/01/2026 - 18:53

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ – Ιράν: Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά την Παρασκευή στο Ομάν – «Ο Τραμπ δέχθηκε πιέσεις να μην τις ακυρώσει»

Προειδοποίηση Τραμπ στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς την Ζαπορίζια – Εκκενώνονται χωριά στα ανατολικά

Axios: Καταρρέουν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν – «Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να αλλάξει η τοποθεσία και το περιεχόμενο»

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολεμική Αεροπορία: Δυναμική παρουσία ελληνικών μαχητικών σε τρεις διεθνείς ασκήσεις [pics]

Ιράν: Το πρακτορείο ειδήσεων Fars «στοχεύει» τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

ERAM: Δοκιμάστηκε με επιτυχία ο αμερικανικός πύραυλος που προορίζεται για την Ουκρανία και προχωρά στη μαζική παραγωγή

Top News

Μαίρη Συνατσάκη για Κατερίνα Καινούργιου: Έγινε ένα σκηνικό με ένα unfollow σε μια παρουσιάστρια και με ρώτησαν τρία χρόνια μετά

Βασίλης Μίχας: Θα είμαι στο Maestro, θα κάνω έναν skipper, τα γυρίσματα ήταν ανάλαφρα και λίγο ερωτικά

Eurovision 2026: O Akylas ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια views στο Youtube με το «Ferto» - Είναι το φαβορί του ελληνικού τελικού

Σία Κοσιώνη: Προς εξιτήριο μέχρι την Παρασκευή – Η καθοριστική αξιολόγηση των γιατρών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert