OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακός Τύπος: Κακά μαντάτα για το οικόπεδο 12

11/02/2013 - 09:18
Share on FacebookShare on Twitter
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής με τις κυπριακές εφημερίδες να αναφέρονται στο αποψινό «ντιμπέιτ» μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων, που θα έχει ως θέμα την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία. Επίσης, οι εφημερίδες φιλοξενούν θέματα όπως οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, η υπογραφή των συμβολαίων με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Delek, η συνέχιση της απεργίας των οικοδόμων, το σκάνδαλο για ανάμιξη βοδινού κρέατος με κρέατος αλόγου, η αντίθεση των πολιτών στις ιδιωτικοποιήσεις, η συνάντηση του Eurogroup και οι νέες τιμές στα φάρμακα.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κακά μαντάτα από το οικόπεδο 12», γράφει ότι μόνο ένα τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου έδειξε η ισραηλινή γεώτρηση στο οικόπεδο 12 και προσθέτει ότι τα ευρήματα των Ισραηλινών δεν είναι άσχετα με τις αναβολές της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στην Αφροδίτη, ενώ επικρατεί ανησυχία και για τις επιπτώσεις και τα δυνητικά αποθέματα υδρογονανθράκων στη μεριά της Κύπρου. Αλλού, γράφει για την κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα την απεργία στην οικοδομική βιομηχανία. Επίσης, αναφέρει ότι έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν «οι αποκαλύψεις για τα χρήματα που εισέπραξε η οικογενειακή εταιρεία του υποψηφίου Προέδρου Γ. Λιλλήκα κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός».

«Η Σημερινή», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Χτυπούν ρέστα στην τελική ευθεία», γράφει ότι υποψήφιοι, κόμματα και επιτελεία κορυφώνουν τις προσπάθειές τους ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής για άντληση μέχρι και της τελευταίας ψήφου, ενώ απόψε πραγματοποιείται η τρίτη και τελευταία διακαναλική τηλεμαχία των τριών βασικών υποψηφίων με αντικείμενο την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου με αφορμή το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο στην ΕΕ που αφορά στην ανάμειξη κρέατος αλόγου με βοδινό που χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη ύλη για την κατασκευή παρασκευασμάτων κρέατος. Επίσης, η «Σ» προβάλλει πρωτοσέλιδα φωτογραφία από τις ΗΠΑ, με χιονισμένο δρόμο, σημειώνοντας ότι χιονοθύελλα σαρώνει τη χώρα.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «’Κόκκινο’ σε ιδιωτικοποιήσεις», γράφει στο κύριο του θέμα ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της RAI για λογαριασμό του «Φ» η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών – ανεξαρτήτως από κομματική τοποθέτηση – αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ, CYTA, και της Αρχής Λιμένων, τριών οργανισμών, το μέλλον των οποίων συζητήθηκε έντονα την τελευταία περίοδο καθώς η ιδιωτικοποίησή τους συνιστά μια από τις απαιτήσεις της Τρόικας. Αλλού, γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση του Eurogroup και σημειώνει ότι στη συνάντηση, η Κύπρος θα επιχειρήσει να ξεπλύνει το όνομά της από τις κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Επίσης, αναφέρεται στις μειώσεις από σήμερα στο 40% των φαρμάκων και αυξήσεις στο 14%.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιλέξτε πρόοδο και ανάπτυξη», γράφει ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πρόοδο και στην άκρατη λιτότητα που εκπροσωπεί ο ανθυποψήφιός του Νίκος Αναστασιάδης. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην υπογραφή σήμερα των συμβολαίων από την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Delek η οποία αποκτά το 30% των δικαιωμάτων του οικοπέδου 12, με τον Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη να σημειώνει χθες ότι η συμμαχία της Κύπρου με το Ισραήλ δημιουργεί μεγαλύτερες συνθήκες ασφάλειας. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας στο εορτασμό του Αγίου Μάρωνα, δήλωσε ότι το νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ρωτήστε τον Σόϊμπλε για το μαύρο χρήμα»! Ποιος το είπε σε γερμανικό περιοδικό!

Κυπριακός Τύπος: Κυπριακές Εκλογές 2013

Γιατι η Κύπρος ειναι… Κινέζικη!
 

Tags: NEWSPAPERSΕΝΕΡΓΕΙΑΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΟΙΚΟΠΕΔΑΤΥΠΟΣ

Related Posts

Ακρωτήρι - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

Ήχησαν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου: Προειδοποίηση στους κατοίκους για «απειλή ασφαλείας»

19/03/2026 - 17:15
Μητσοτάκης - ΚΙΜΩΝ
ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΙΜΩΝ»: Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης επισκέφθηκαν την ελληνική φρεγάτα – Συνάντηση και με τους πιλότους των F-16 [pics, vid]

09/03/2026 - 18:08
Κύπρος - Μακρόν - Χριστοδουλίδης - Μητσοτάκης
ΚΥΠΡΟΣ

Μακρόν: Η Γαλλία σχεδιάζει «αμυντική αποστολή» στα Στενά του Ορμούζ – Οι κοινές δηλώσεις με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη στην Κύπρο [vid]

09/03/2026 - 15:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert