OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Lockheed Martin: «Προτεραιότητά μας οι πωλήσεις στο εξωτερικό» άρα και η Ελλάδα

01/07/2013 - 22:02
Share on FacebookShare on Twitter

Η αμυντική βιομηχανία Lockheed Martin, ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού του Πενταγώνου των ΗΠΑ βάσει εσόδων, εντείνει τις προσπάθειές της να εξασφαλίσει παραγγελίες στο εξωτερικό και για το σκοπό αυτό ιδρύει μια νέα θυγατρική που θα ασχολείται ακριβώς με την διεθνή αγορά, με στόχο να αποσπάσει περισσότερα συμβόλαια εκτός Αμερικής.

Όπως και οι ανταγωνίστριές της, οι δύο μεγαλύτερες εκ των οποίων είναι η Boeing Co και η Raytheon Co, η Lockheed καθιστά τις πωλήσεις στο εξωτερικό προτεραιότητα, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως η εταιρεία παραμένει πιο εκτεθειμένη από τις ανταγωνίστριές της στην εγχώρια αγορά.

Στη νέα θυγατρική της, που θα ονομαστεί Lockheed Martin International (LMI), αναμένεται να τεθεί επικεφαλής ο Πάτρικ Ντιούαρ, πρώην αντιπρόεδρος αρμόδιος για την εταιρική στρατηγική και την επιχειρηματική ανάπτυξη της βιομηχανίας αυτής. «Αναγνωρίσαμε ότι χρειαζόμαστε μια ενοποιημένη προσέγγιση όσον αφορά τον τρόπο που προσεγγίζουμε τους αγοραστές στην παγκόσμια αγορά», επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Λόκχιντ, Μέριλιν Χιούσον, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

Η κατασκευάστρια του θεωρητικά αόρατου για τα ραντάρ μαχητικού F-35 και των συστημάτων Aegis ενέγραψε έσοδα 8 δισεκ. δολαρίων, ή το 17% των εσόδων της για το 2012, που ανήλθαν συνολικά σε 47 δισεκ. δολάρια, στο εξωτερικό. Υπολογίζει το ποσοστό των εσόδων της από τις πωλήσεις της εκτός ΗΠΑ να αυξηθεί σε 20% και πλέον, όπως είχε δηλώσει ο Ντιούαρ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο το ποσοστό αυτό θα παραμείνει χαμηλότερο από αυτό των πωλήσεων της Raytheon, το 26% των πωλήσεων της οποίας καταγράφεται στο εξωτερικό, και του αμυντικού βραχίονα της Boeing Co, που εξασφαλίζει το 42% των εσόδων της από πωλήσεις στο εξωτερικό. Και οι δύο επιχειρήσεις αυτές έχουν στόχο να εξασφαλίζουν σταθερά το 30% των εσόδων τους από τις πωλήσεις στο εξωτερικό.
Ο Ντιούαρ επισήμανε ότι το F-35 θα έχει σχεδόν ισάριθμες παραγγελίες στο εξωτερικό με τις ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η LMI θα έχει διπλή έδρα, στο Λονδίνο και στην Ουάσινγκτον, είπε η Χιούσον, ενώ θα ανοίξει γραφεία στην Οτάβα, στο Ριάντ, στο Άμπου Ντάμπι, στη Σιγκαπούρη και στην Καμπέρα και περιφερειακά γραφεία στο Τελ Αβίβ, στο Νέο Δελχί, στο Τόκιο και στη Σεούλ. 

Tags: LOCKHEED MARTINΕΛΛΑΔΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Related Posts

Bergamini
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Φρεγάτες Bergamini: Πως θα εξοπλιστούν και αξιοποιηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό δίπλα στις FDI και τις ΜΕΚΟ

05/05/2026 - 05:08
Tomahawk
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Γερμανία: Δεν υπάρχει «οριστική ακύρωση» σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικών Tomahawk

04/05/2026 - 17:23
C-390
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C-390 Millenium: Παραγγελία «μαμούθ» από τα Εμιράτα για 10+10 μεταγωγικά αεροσκάφη

04/05/2026 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Μακρόν: Απαράδεκτες οι ιρανικές επιθέσεις στα Εμιράτα – Αποκλιμάκωση ζητούν Βρετανία και Σαουδική Αραβία

Ζελένσκι κατά Πούτιν: Φοβάται ότι θα δει ουκρανικά drone στην Κόκκινη Πλατεία – Ασόβαρη η εκεχειρία του

Φρεγάτες Bergamini: Πως θα εξοπλιστούν και αξιοποιηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό δίπλα στις FDI και τις ΜΕΚΟ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1949 ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης

Αρχηγός ΓΕΣ: Χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο στρατιωτικής ηγεσίας «Αθηνά – Athena’s Wisdom»

ISW: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

Ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

Top News

Αγγελική Νικολούλη: Η συγκινητική ανάρτηση για τους 6 μήνες από τον θάνατο της μητέρας της - «Όλα βουβά στο σπίτι μας»

Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη

Artemis II: Η NASA δημοσίευσε 12.000 εντυπωσιακές εικόνες από την αποστολή

Γιάννης Βούρος για τον γιο του, Στέφανο: «Συγγενικά πρόσωπα μας έλεγαν να του φοράμε γάντια όταν βγαίνουμε έξω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert