OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΜΙΤ: Ανιψιός του διοικητή πολεμάει στο πλευρό του PKK κατά της Τουρκίας

01/06/2018 - 06:30
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ανιψιός του Διοικητή της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας, Χακάν Φιντάν πολεμά κατά της τουρκικής κατοχής στο Μπραντόστ του Κουρδιστάν στο πλευρό των ανταρτών του PKK.

Ένας από τους αντάρτες του HRG, του ένοπλου σκέλους του PKK, που παίρνουν μέρος στον πόλεμο ενάντια στην κατοχή της Τουρκίας στην περιοχή Μπασούρε του Κουρδιστάν, είναι ο Εγίντ Ζιλάν. Ο Εγίντ Ζιλάν είναι ανιψιός του διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο είδήσεων ANF News.

O Εγίντ, ο οποίος εντάχθηκε στο HPG το 2015, όπως και ο θείος του, Χακάν Φιντάν, μεγάλωσε σε περιφερειακά οικοτροφεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (YİBO) που λειτουργούν ως κέντρα αφομοίωσης των Κούρδων στην τουρκική κουλτούρα, πολιτισμό και εθνική συνείδηση.

O Εγίντ, παραχωρώντας συνέντευξη από τα χαρακώματα της Χακούρκε, δήλωσε πως στα YIBO ανατρέφουν άτομα σαν τον θείο του, «Κούρδους του κράτους».

O Εγίντ Ζιλάν αναφέρει ότι για τα παιδία των Κούρδων δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην των YIBO και έτσι οι οικογένειες τους αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί.

«Εμείς, και γενικότερα τα παιδιά στην περιοχή μας, σπουδάσαμε στα ΥΙΒΟ. Έτσι αντί της κουρδικής κουλτούρας, ανατραφήκαμε με την τουρκική κουλτούρα, στο πλαίσιο μιας πολιτικής πολιτισμικής αφομοίωσης. Η χρήση βίας είναι μια συνήθης μέθοδος αφομοίωσης. Αυτό όμως ίσχυε μόνο για τα παιδιά των Κούρδων. Βία δεν εφαρμόζονταν στα παιδιά των Τούρκων, διότι οι οικογένειες τους δεν το αποδέχονταν. Οι δικές μας οικογένειες όμως επειδή οι σπουδές ήταν ο μόνος δρόμος για να γίνουμε ¨σωστοί άνθρωποι¨, επέμεναν να μας σπουδάσουν ανεξαρτήτως συνθηκών», λέει ο Εγίντ περιγράφοντας τις συνθήκες στα τουρκικά οικοτροφεία, σύμφωνα με το ANF News.

«Ο περίγυρος μου συνεχώς μου πρόβαλλε τον Χακάν Φιντάν ως παράδειγμα, λες και αυτός δεν ήταν υπεύθυνος για την σφαγή των δικών μας ανθρώπων. Εμείς ήμασταν Κούρδοι και ο Χακάν Φιντάν δολοφονούσε Κούρδους» δηλώνει ο Εγίντ.
Στην συνέχεια της συνέντευξής του ο Εγίντ αναφέρει ότι ποτέ δεν κατάλαβε αυτά τα παραδείγματα της οικογένειας του. «Δηλαδή για να γίνεις “σπουδαίος άνθρωπος” πρέπει να σκοτώνεις τον αδερφό σου;» αναρωτιέται ο Εγίντ.

Ο Εγίντ θα δηλώσει σύμφωνα με το ANF News, ότι εντάχθηκε στο PKK για να πάρει εκδίκηση από άτομα όπως ο θείος του Χακάν Φιντάν.

«Ένας από τους σημαντικότερους λόγους πίσω από την απόφαση μου να ενταχθώ στο PKK είναι οι δολοφονίες σε βάρος του λαού μας που έγιναν από τον Χακάν Φιντάν και άλλους Κούρδους, σαν και αυτόν. Τους Κούρδους του παιδομαζώματος. Με τον Χακάν Φιντάν έχουμε συγγενική σχέση. Ο παππούς μου και ο πατέρας του είναι αδέρφια. Είναι δηλαδή θείος μου. Μέσα στην οικογένεια μου είχαμε άτομα που υποστήριζαν την στάση και την καριέρα του Χακάν Φιντάν και άλλα που ήταν αντίθετα» δηλώνει ο Εγίντ.

Πηγή ANF News

Tags: PKKΕΡΝΤΟΓΑΝΜΙΤ

Related Posts

IRGC - αμερικανικό πλοίο
ΚΟΣΜΟΣ

Safesea Vishnu: Η στιγμή που αμερικανικό εμπορικό πλοίο πλήττεται από USV των IRGC [vid]

12/03/2026 - 14:41
Axios: Μοσάντ και CIA υποστηρίζουν Κούρδους του Ιράν για χερσαίες επιχειρήσεις ενάντια στο καθεστώς
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ανακοίνωσε πως εξόντωσε τον υπεύθυνο για τα πυραυλικά πλήγματα διοικητή της Χεζμπολάχ

12/03/2026 - 13:51
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ σε Λίβανο: «Αν δεν περιορίσετε τη Χεζμπολάχ θα το κάνουμε εμείς με χερσαία επέμβαση»

12/03/2026 - 13:30

Διαβάστε Επίσης

Safesea Vishnu: Η στιγμή που αμερικανικό εμπορικό πλοίο πλήττεται από USV των IRGC [vid]

IDF: Ανακοίνωσε πως εξόντωσε τον υπεύθυνο για τα πυραυλικά πλήγματα διοικητή της Χεζμπολάχ

Ισραήλ σε Λίβανο: «Αν δεν περιορίσετε τη Χεζμπολάχ θα το κάνουμε εμείς με χερσαία επέμβαση»

Ιράν: Απειλεί «να εγκαταλείψει κάθε αυτοσυγκράτηση» σε περίπτωση επίθεσης κατά των ιρανικών νησιών στον Κόλπο

Ισραήλ: «Χτυπήσαμε κρίσιμη πυρηνική εγκατάσταση όπου το Ιράν έκανε απόρρητες δοκιμές» [pics]

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου – Στοχοθετήθηκαν και εγκαταστάσεις της Gazprom

Τουρκία: Επαναλαμβανόμενη αντίδραση για το Patriot στην Κάρπαθο και τα F-16 στη Λήμνο

Αποκλειστικό: Εξοπλιστική «καταιγίδα» στη Βουλή – Θόλος αεράμυνας, αναβάθμιση F-16 Block 50, έργα για F-35, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ και FOS για C-27

Top News

Πώς έσκασε η φούσκα του Ντουμπάι: Από όαση χλιδής σε στόχο πυραύλων

Επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι - Παπασταύρου: Έχετε λάθος ενημέρωση

Σε περιπέτειες ο Βασίλης Μιχαήλ, ο γνωστός εφοπλιστής που έχει παντρευτεί την κόρη του ιδιοκτήτη των Jumbo

Οσάκα: Γιγάντιος υπόγειος σωλήνας «πετάχτηκε» 13 μέτρα πάνω από το έδαφος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert