OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία χτύπησε στη Συρία!To ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία.

03/10/2012 - 22:11
Share on FacebookShare on Twitter

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα την ένταση με τη Δαμασκό, καθώς το τουρκικό πυροβολικό σφυροκόπησε στόχους στη Συρία. Οι δυο χώρες βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου.
Μετά την έκρηξη οβίδας στην περιοχή Ακτσάκαλε, το απόγευμα της Τετάρτης το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία χτύπησε στρατιωτικά τη Συρία.
«Στα πλαίσια της ανταπόδοσης δόθηκε η κατάλληλη απάντηση, και τα σημεία που διαπιστώθηκαν στόχοι εντός της Συρίας και χτυπήθηκαν με βολές τους πυροβολικού» αναφέρει η ανακοίνωση. Πληροφορίες από τη Συρία αναφέρουν πως χτυπήθηκαν στόχοι στην περιοχή Ινλιμπ.
Στην ανακοίνωση η Τουρκία προειδοποιεί τη Συρία πως θα ανταποδίδει κάθε είδους επίθεση « η Τουρκία θα απαντάμε σε όλες τις προβοκάτσιες του καθεστώτος της Συρίας εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας»
Αυτές τις ώρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί διαδοχικές συσκέψεις στο γραφείο του με τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης Μπεσίτ Ατάλαϊ και Μπεκίρ Μπόζνταγ. Παράλληλα στο πρωθυπουργικό γραφείο αναμένεται να σπεύσει και ο τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζέλ ο οποίος βρίσκονταν στην πόλη του Ελάζιγ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συγκλιθεί εκτάκτως το ΝΑΤΟ για να εξεταστεί ο τρόπος αντίδρασης στη Συρία καθώς η Άγκυρα επικαλείται τα άρθρα 4 και 5 του ΝΑΤΟ  που αναφέρεται σε κοινή δράση των μελών σε περίπτωση που δεχθεί μια χώρα μέλος απο ξένη χώρα. Ηδη συνεδρίαζει το ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων.

Η απόφαση του ΝΑΤΟ

Ομόφωνα το ΝΑΤΟ στέλνει μήνυμα στην Συρία για να σταματήσει τις ενέργειες της εναντίον της Τουρκίας. Στο μήνυμα αναφέρεται πως το ΝΑΤΟ «θα δώσουμε τη στήριξη μας τη σύμμαχο μας Τουρκία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Στην Άγκυρα υπάρχει ικανοποίηση για την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ καθώς νομιμοποιεί οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια της εναντίον της Συρίας.

 Ο Ράσμουσεν  στο παρελθόν  δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκία έχουν διακόψει το πρόγραμμα τους και μεταδίδουν τις εξελίξεις για το θέμα προβάλλοντας ειδήσεις και εικόνες απο τη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οβίδα από τη Συρία σκότωσε 5 και τραυμάτισε 13 στο έδαφος της Τουρκίας! Φόβοι για σύγκρουση


Tags: ΑΓΚΥΡΑΕΠΙΘΕΣΗΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Ρουμανία: Συγκλονιστικό βίντεο με αυτοκίνητο να «απογειώνεται» στον αέρα αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert